| 2021. július. 15. | 1 perc olvasás

Különleges videoklip Sopronról, soproniak közreműködésével -VIDEÓ

Az országjáró ROAD MOVIE sorozat újabb állomása Sopron a Sopron felé című dallal, amelyhez videoklip is készült ismertebb soproniak aktív közreműködésével.

A ROAD MOVIE projektben hazai szerzőket és előadókat kértek fel, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, régiók, falvak, városok elevenednek meg, vagy éppen az ezekhez fűződő emlékeik ihlették őket. A szerzők mellett neves zenei és játékfilmes rendezők készítenek klipet az adott dalokhoz. Az országjáró ROAD MOVIE sorozat újabb állomása Sopron, a Sopron felé című dallal. A dallal az alkotók a soproni népszavazás 100. évfordulója előtt is tisztelegnek. 

A dalt egy igazi allstars csapat adja elő, olyanok, akik nem soproniak, de sok emlékük fűződik a városhoz. Rúzsa Magdi, Lábas Viki (Margaret Island), Schoblocher Barbi (Blahalouisiana) Fluor Tomi, MC Columbo (Irie Maffia, Brains), Járai Márk és Marsalkó Dávid (Halott Pénz) mellett vendégként a soproni gitáros-zeneszerző, Madarász Gábor is részt vállalt a dalban.


A nyarat, az utazás hangulatát megidéző, pozitív üzenetű klipben közel 50 soproni szereplő tűnik fel: zenészek, sportolók, hírességek és a város büszkeségei mellett az utca emberei. A dal és a klip apropójául a népszavazás 100. évfordulója szolgált, 1921-ben dőlt el ugyanis, hogy Sopron, a Leghűségesebb Városként magyar marad. A ma debütáló klipet követően a tavasszal megjelenő Road Movie Guide útifilmben Tilla a klip szereplőivel közösen mutatja be a várost és annak történetét.
 

Legnépszerűbb cikkek