| 2017. október. 1. | 1 perc olvasás

KultKapuK - Egy vasárnap délután a soproni belvárosban

Egy remek rendezvény várta a soproni belvárosban az érdeklődőket vasárnap, ahol 30 kapualjban 60 féle kulturális meglepetés színesítette október első napját.

2017. október 1-én délután Sopron belvárosában került megrendezésre a KultKapuK program, amelynek ünnepi nyitóeleme az volt, amikor 14 órakor ünnepi fúvószenekari  fanfár kíséretében megnyílt a Városháza kapuja, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester személyesen invitálta az érdeklődőket a Városháza aulájába, ahol ez alkalomból egy rendkívüli tárlatra került sor.  Nyolc olyan festmény volt láthat az aulában, melyekkel nem találkozhatott eddig a soproni művészetbarát közönség és amelyek a város tulajdonában vannak. Ezeknek az alkotásoknak a többsége adományozás útján került a Városházára., amely képeken soproni városrészletek láthatók a 20. század első feléből.

Dr. Fodor Tamás köszöntő szavai után Nemes András művészettörténész vezetésével lehetett megtekinteni a festményeket, melyeket erre a rendkívüli kiállításra Kiss Melinda művészettörténész, a Soproni Múzeum munkatársa válogatta.

A hivatalos megnyitó után szépen sorban nyíltak ki a belváros kapui, ahol hatvan féle kulturális meglepetés várta az érdeklődőket és ahol sok  érdekességgel lehetett megismerkedni. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: kultkapuk

Legnépszerűbb cikkek