| 2020. szeptember. 27. | 1 perc olvasás

KultUdvarok a belvárosban vasárnap délután-GALÉRIÁVAL

Negyedik alkalommal szervezte meg Sopron belvárosában a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. Szent Mihály napjához közeledve azt a kulturális programelemekben gazdag délutánját, ahol a belváros több mint harminc helyszíne kínált valamilyen érdekes, megnézhető, szép, vagy megélhető élményt.

A KultKapuk, a KultTerek, majd a tavalyi KultUtcák után idén KultUdvarok néven várták szabadtéren a látogatókat. Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy a város védőszentjének, Szent Mihálynak a napja a számadás napja is volt, amikor a családok kicsit elcsendesedtek, megpihentek és értékelték az egész éves tevékenységüket.

Legyen idő arra, hogy ne csak végig sétáljunk a belvároson, hanem meg is tudjunk állni és megnézni, megcsodálni az értékeket, egy kaput, építészeti értéket, vagy építészeti megoldást – fogalmazott, hozzátéve, hogy csodálatos városban élünk, Sopron Magyarország második műemlékekben leggazdagabb városa. Büszkék lehetünk a belvárosra, mert sokat fejlődött az elmúlt tíz évben, megújult a Fő tér, a Tűztorony és a Várfalsétány, a Modern városok program részeként pedig kormányzati támogatással új burkolatot kapott a belváros és 21 épület homlokzata újult meg, utóbbi összesen mintegy 30 ezer négyzetmétert tesz ki – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

Szekeres Kriszta, a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. közművelődési munkatársa elmondta, hogy több mint harminc helyszínen szerveztek olyan programokat, amelyekkel a belváros értékeire irányítják rá a figyelmet. A rendezvényen művészek, zenészek, civilek, önkéntesek és hagyományőrzők működnek közre.

A programon részt vett római katonának öltözve Filep Márk, a belváros önkormányzati képviselője, valamint Abdai Zsolt önkormányzati képviselő.

A szervezők ügyeltek a járványügyi szabályok betartására. Egyebek mellett amelyett, hogy szabadtéri volt a rendezvény, több ponton kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: rendezvény

Legnépszerűbb cikkek