| 2022. szeptember. 12. | 1 perc olvasás

Kulturális örökség napjai a fertődi Esterházy-kastélyban

Ingyenes kiállítások, tárlatlátogatás szakmai előadással, parktörténeti séta, barokk színháztörténet – változatos programkínálat a kulturális örökség napjain.

Ingyenes kiállítások a nyugati kastélyszárnyban

2022. szeptember 17-18. (szombat-vasárnap) a fertődi Esterházy-kastély nyugati kastélyszárnyában az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár, az Esterházy-porcelánkabinet, az Idővonzatok – Modulated time című időszaki kiállítás, valamint a „Ritkán látott arcok” kiállítás díjmentesen tekinthetők meg 9.00-18.00 óra között.

Ritkán látott arcok – szakmai tárlatvezetéssel

2022. szeptember 17-én, szombaton 13.00 órakor dr. Várkonyi Gábor tudományos igazgató tart szakmai tárlatvezetést a nyugati kastélyszárny „Ritkán látott arcok” kamarakiállításban, amelyre a 20 fő résztvevőig lehet regisztrálni az [email protected] címen 2022.szeptember 16-ig. Részvételi díj: 1000 Ft/fő.

Parktörténeti séta

2022. szeptember 17-18. (szombat-vasárnap) két alkalommal, 10.00 órakor és 15.00 órakor vezetett kerttörténeti sétán ismerhetik meg az érdeklődők Eszterháza parkjait, kertjeit, illetve azokon keresztül a „magyar Versailles” történetét a díszudvar-angolpark-hársfasor-franciakert-rózsakert útvonalon. Jegyár: 2000 Ft/fő, regisztráció: [email protected]. A program jó idő esetén valósul meg.

Barokk színháztörténet

A kulturális örökség napjain megtekinthető a Pietro Travaglia életét és munkásságát bemutató kiállítás is, amelyet a 18. század barokk színházainak, színpadi technikáinak történetét bemutató rövidfilmek egészítenek ki.  Regisztrálni erre a programra is szükséges. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Legnépszerűbb cikkek