| 2019. szeptember. 29. | 1 perc olvasás

KultUtcák a családok örömére

Mesebirodalommá vált Sopron Belvárosa vasárnap délután. A ragyogó napsütésben 31 helyszínen 70 kulturális élményt élvezhetett a közönség.

Utcai szerenád, versszervíz, könyvek útvesztője, „csokicsinálda”, biedermeier játszótér, kardforgatás, fegyverbemutató, sikátortúra, kavicsfestés és megannyi élvezetes időtöltés várta a látogatókat a KultUtcákon.

Már a kora délutáni kezdésre is szép számmal érkezett a közönség a Fő térre, ahol Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője a következő szavakkal üdvözölte a megjelenteket az ünnepi díszbe öltözött Tábornok-ház erkélyéről: „A mezőgazdasági év fontos fordulója volt Szent Mihály ünnepe, amikor a gazda leltárt készített, számba vette a szaporulatot. Mi most a saját gazdag kultúránkat vesszük számba, és abból nyújtunk egy sokszínű áttekintést Sopron védőszentjének az ünnepén.”

Filep Márk önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy a megújuló Belvároshoz illő, tartalmas program várja évről évre a soproniakat és az ide látogató turistákat.

- Az előző Kult rendezvényeken azt tapasztaltuk, hogy az emberek nagyon szeretnek találkozni a kultúra különböző válfajaival, izgalmasnak találják, ha belekóstolhatnak a művészet, a várostörténet és a közösségi élmények együttesébe – emelte ki Szekeres Kriszta szervező, a Pro Kultúra Sopron közművelődési munkatársa.

Ennek a törekvésnek a jegyében ezen a délutánon 5 iskola, 9 vállalkozás, 12 közintézmény, 14 művész és 18 egyesület dolgozott együtt azon, hogy a soproniak felhőtlenül és tartalmasan érezzék magukat.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek