| 2017. május. 30. | 1 perc olvasás

Kuntz Zoltán új könyve debütál Sopronban

Egy izgalmas, érdekfeszítő könyv bemutatójára kerül sor 2017.június 08-án a GYIK RENDEZVÉNYHÁZBAN, ahol Kuntz Zoltán: ROZINA című könyvével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Könyvünk főszereplője Fuchs Rozina, egy fiatal nő, akinek súlyos lelki gyötrelmekkel kell megküzdenie, amíg megtalálja saját nemét. Gyerekkorától felnőtté válásáig kísérhetjük nyomon viharos életét, küzdelmeit az újra, meg újra előtörő felzaklató érzéssel, hogy a másik nemhez tartozik. Csalódásai és titkos vágyai nem egyszer az öngyilkosság széléig sodorják. A tiszta és önzetlen szerelemnek köszönheti megmenekülését, és azt, hogy újra felfedezi önmagát, értelmét látja életének.

      Fuchs Rozina története azonban más szempontból is megragadó és érzelmileg felkavaró olvasmány. Egy véletlen családfakutatásnak köszönhetően ugyanis ráébred, hogy négyszáz évvel ezelőtt élt elődje, testi adottságaiban is kétnemű volt. Emiatt üldözte, kínozta, kivetette magából korának társadalma.  Gyötrelmek és megvetés közepette élt, egy olyan világban, amelynek megdöbbentő titkai feltárulnak az olvasó előtt.

      A mai Rozina lelki küzdelmeiről drámai részletek ismerhetők meg a könyv Budapesten, Kanadában és Mexikóban játszódó fejezeteiben. Nemi identitás zavarát fokozza az anyjával való rossz kapcsolata, apjának korai és tragikus halála. Szerelme becsapja és elhagyja.  Pszichiátriai ellátásra szorul. A kedélyjavító gyógyszerek mellékhatására alsóteste lebénul. A dúsgazdag, és őt egyedül szerető nagynénje ezért mexikói zarándokútra viszi. Titokban azt reméli, hogy Rozina meggyógyul, és újra jár majd. Végül nem az isteni csoda, hanem egy igaz szerelem segít a lányon. Andreo Cortez egy hírhedt kábítószer bűnbanda tagja, halálosan belé szeret. Végtelen türelemmel megtanítja járni a lányt. Visszaadja hitét a nőiességében és önbecsülésében. A boldogság reménye mégis szertefoszlik. Andreo korábbi bűntársai ugyanis elrabolják Rozinát és váltságdíjat követelnek érte. Számos kaland és konfliktus után a könyv befejező részében megszöknek, és új életet kezdenek egy messzi országban.

Legnépszerűbb cikkek