| 2021. december. 11. | 2 perc olvasás

Kupagyőztest avattak a Lőver Uszodában – győzött a Ferencváros

A Ferencváros megvédte címét a BENU férfi vízilabda Magyar Kupában: Varga Zsolt együttese a Sopronban rendezett négyes döntő szombati fináléjában 12-9-re győzte le a bajnok Szolnok együttesét. A mérkőzés kapcsán elmondhatjuk, hogy Sopron felkerült a vizes sportok térképére.

Az új soproni Lővér Uszodában rendezett szombati fináléban az első negyedben teljesen kiegyenlített játékot láthatott a közönség. 
A második szakaszban a címvédő fővárosiak kis híján el is dönthették volna a trófea sorsát, ugyanis sorozatban három gólt szereztek válasz nélkül és többször is lehetőségük volt a négygólos előny megszerzésére. Érkezett azonban Ivan Zovic és Bányai Márk, előbbi két gyönyörű góllal segítette csapatát a felzárkózásban, utóbbi pedig két óriási védéssel akadályozta meg az újabb ferencvárosi gólt.
A nagyszünet után továbbra is kiélezett maradt a csata: egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, és úgy tűnt, az erő is kezd elfogyni a játékosokból.
A zárónegyedben a Ferencváros került előnybe Damonténak Bányai feje fölé küldött parádés balkezesével, de nem sokkal később Schmölcz a mérkőzés legszebb megmozdulásával, egy látványos távoli ejtéssel egyenlített. Fekete lapos lövésével újra a Ferencváros szerezte meg a vezetést, majd újfent ő értékesített egy előnyt, amikor már csak három és fél perc volt hátra. A Szolnok mindössze 15 másodperc elteltével közelebb zárkózott – Teleki továbbította a kapuba a labdát egy emberelőnyt villámgyorsan kihasználva -, az olimpiai bajnok és most nyáron bronzérmes Varga Dénes azonban két perccel a lefújás előtt elszakadt emberétől, és a hálóba húzta a labdát. A kupa sorsát véglegesen Vigvári közeli találata – amelyet Vámos hajszálpontos átadása készített elő – zárta le.
A zöld-fehérek sorozatban negyedszer, történetük során 21. alkalommal hódították el a trófeát.


fotó: Griechisch Tamás

A csapatoknak az érmeket, a győztesnek a serleget Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. vezérigazgatója és dr. Farkas Ciprián adta át. A meccs kapcsán Sopron polgármestere úgy fogalmazott, óriási ünnep és megtiszteltetés Sopron számára hogy házigazdája lehet egy ilyen rangos sporteseménynek - Az uszodát júniusban adtuk át a soproniaknak, kedvelik, örömmel használják és most, a mai nappal Sopron felkerült a hazai vizes sportok térképére ahogy ígértük, és ezzel a reményeink válnak valóra – tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek