| 2022. április. 2. | 1 perc olvasás

Kupakgyűjtő szívet helyeztek el Balfon!

Az autizmus világnapja alkalmából helyeztek ki egy kupakgyűjtő szívet a balfi buszfordulónál. Az összegyűlt, majd beváltott kupakokból befolyt összeget az Autitok Egyesületnek ajánlja fel a település.

Az akció lényege, hogy a műanyag kupakok ne haszontalanul a szemétbe kerüljenek, hanem karitatív célokat támogassanak velük. A szívet Péli Nikoletta, a Balfi Településrészi Önkormányzat elnöke adta át Kállai Anikónak, az Autitok Egyesület elnökének.

" Civilek - név szerint Szilbek Anita - kerestek meg azzal az ötlettel, hogy Balfra kikerülhessen egy kupakgyűjtő. Minden hasonló kezdeményezést támogatok, ezért is segített a részönkormányzat a megvalósításban anyagilag is. A balfi kupakgyűjtő az első, amely a városban helyet kapott" - hangsúlyozta Péli Nikoletta.

fotó: Máthé Alexandra

Az ásványvizek és a különböző üdítőitalok flakonjának kupakja mellett a dobozos gyümölcslevek és tejek csavaros kupakja is gyűjthető, sőt akár a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők, továbbá a balzsamok és a testápolók kupakjai is.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek