| 2019. február. 7. | 1 perc olvasás

Kutatás a vadállatok nyomai után Sopronban

Nyomkereső túrára invitálja a Tanulmányi Erdőgazdaság a családokat 9-én, szombaton. A program keretében az apróságok túrázhatnak a természetben nyomokat keresve, amelyeket aztán gipszben is elkészíthetnek.

Az Oktatással a természet oldalán című sorozat rendezvénysorozat keretében a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. ezúttal izgalmas nyomkeresésre invitálja az apróságokat, és családjukat. - A program egy körülbelül háromnegyed órás erdei sétával indul, amely során a gyermekek a vadállatok nyomait kereshetik – mondta Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. - Ezt követően a kollégám egy rövid előadást fog tartani a parkerdőben élő vadfajokról, a program végén pedig az apróságok közösen gipszlenyomatokat készíthetnek a vaddisznó, őz, illetve gímszarvas nyomából. Ezeket természetesen haza is vihetik – fűzte hozzá.

                               

A programmal az a céljuk, hogy bemutassák: milyen sok vadfaj él Sopron környékén is. Így az apróságok a túrázás során be tudják azonosítani, hogy milyen állatok jártak ott korábban. A rendezvény február 9-én, szombaton 10 órakor kezdődik, a Károly-magaslati Ökoturisztikai Központban.

Borítóképünk: illusztráció Forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek