Kutatók Éjszakája 2018

Idén is várta az érdeklődőket a Kutatók Éjszakája. A Soproni Egyetem és a Széchenyi István Gimnázium színes programokkal népszerűsítette a tudományos és kutatói életpályát.

A Soproni Egyetemen csaknem 70 különböző programon vehettek részt az érdeklődők: röptethettek drónt, kipróbálhatták a kiterjesztett valóságot, de akár vállalkozást is indíthattak. A Benedek Elek Pedagógiai Karon Lego-val tanulhattak a gyerekek: a matematika és a fizika világába kóstolhattak bele játékosan a legkisebbek. A programon részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki portálunk kérdésére elmondta: jónak tartja a rendezvényt, hiszen a lurkók játszva tanulhatnak az építőkockák segítségével.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A Széchenyi István Gimnáziumban 25 látványos és érdekes program várta a látogatókat: szabadulószoba, kémiai kísérletek, valamint földrajzi és biológiai érdekességek színestették a rendezvényt. Az eseményeket a diákok szervezték, hiszen a gimnázium célja az, hogy a tanulók részt vegyenek városunk tudományos életében. A programok nemcsak a fiataloknak, hanem a felnőtteknek és a szépkorúaknak is érdekességekkel szolgálhattak.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek