Kutatók Éjszakája Sopronban

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Sopronban is több helyszínen várják az érdeklődőket.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. A Soproni Egyetem, a Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat és a Soproni Széchenyi István Gimnázium is tartalmas és érdekes programokkal készül.

Idén az egyetem botanikus kertje is csatlakozik a nagysikerű Kutatók Éjszakája programsorozathoz, melynek keretében hangulatos esti kivilágításban csodálhatják meg az üvegházat és környékét.

Szeptember 24-én - fényjátékot kísérő zenei aláfestés mellett - lehetőség nyílik különféle gyógynövényteák kóstolására, illetve az üvegházban természetes növényi füstölőt is gyárthatnak az érdeklődők, különféle aromanövények felhasználásával. 17 órai kezdettel szakvezetéssel egybekötött növényismereti sétát tartanak a kertben, melyre az előzetes regisztráció ajánlott. A kalandvágyókat pedig fejlámpás éjszakai kincskeresésre invitálják, ahol különféle, előre meghatározott növényi terméseket kell összegyűjteniük a résztvevőknek térkép alapján (saját fej- illetve zseblámpa használata ajánlott).

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon szeptember 24-én 16:00 és 21:00 óra között kézműves foglalkozások, pénzügyi feladatok, csillagos foglalkozások, szabadulószoba és marketinges feladatok is várják az érdeklődőket.

A Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat érdekes előadásokkal készül a kétnapos programra. Előadást tart többek között Schuminszky Nándor űrkutató, dr. Ferencz Orsolya űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos és Ungvári Csaba a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese. 

A Soproni Széchenyi István Gimnáziumban szeptember 24-én, 17:00 és 22:00 óra között, Széchenyi-felfedezőklubbal, irodalmi kávéházzal, interaktív játszóházzal, kincses szigettel, kincskereséssel, játékkonzolokkal, szófelhővel, logikai mozgásfejlesztő játékokkal és „rejtvényes” belvárosi sétával is készülnek a szervezők.

A részletes programról bővebb információt itt találnak. 

Legnépszerűbb cikkek