| 2022. szeptember. 30. | 1 perc olvasás

Kutatók Éjszakája Sopronban

Péntek újra megnyíltak a kapuk a tudomány és kutatás iránt érdeklődők előtt a Kutatók Éjszakája program kapcsán. A Sopron -szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat szórakoztató, inspiráló előadásokon, játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhetett a tudományos kutatás számos új eredményével.

A soproni Széchenyi István Gimnáziumban a Kutatók Éjszakája programjain a tudományra éhes kicsik és nagyok végigsétálhatnak a reformkor szikrázó alakjainak sajátos arcképcsarnokán, amely egyenesen a fizikaterembe vezet, ahol igazi, a korszakhoz kapcsolódó boszorkánykonyhába csöppenhetnek. – Azt  gondolom, hogy a Széchenyi Gimnázium egy kulturális és szellemi missziót tölt be itt a városban, ezért nagyon fontos, hogy időről időre olyan programokat mutassunk, ami  a szélesebb közönség számára is érdekes. A természettudománytól a művészetekig rengeteg programmal készültünk a mai napon – mondta el Simon György főszervező. 

A Soproni Egyetem kutatói többek között választ adtak arra, hogyan viselkedik a "száraz jég" és miért kerül máglyára a gumimaci. Az Egyetem 100 éves Botanikus Kertjében éjszakai túrát szerveztek. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek