| 2019. szeptember. 27. | 1 perc olvasás

Kutatók éjszakája Sopronban - Galériával!

A tudomány népszerűsítése - ez a legfőbb célja az Európa-szerte népszerű Kutatók Éjszakájának. Magyarországon 260 helyszínen rendezték meg a programot, összesen 2652 attrakcióval. Sopronban is több intézmény adott otthont a különleges kezdeményezésnek. Stábunk a Soproni Egyetemre és a Széchenyi István Gimnáziumba látogatott el - tekintse meg fényképes beszámolónkat!

Az óriás denevértől és a majomcsontváztól a vadak jeladós nyomkövetésén át a modern technikát kiaknázó szórakoztató feladványokig: a Soproni Egyetemen összesen 49 programot állítottak össze, amelyek minden korosztály számára kecsegtettek izgalmakkal, szórakoztató ismeretszerzéssel. Az egyetem több kara is részt vett a Kutatók Éjszkájában, ki-ki a saját érdemeit, kutatási területeit bemutatva. 

A Széchenyi István Gimnázium is zsúfoltig volt érdeklődőkkel péntek este. Itt a legkisebbek jól szórakozhattak például a ragacsos "slime" nevű játék elkészítésével, vagy a lego robotok tanulmányozásával. A nagyok számára pedig különleges kutatómunkát nyújtott a csirkeszív szakszerű boncolása, de kitárult számukra egy új világ is a világunkban a modern mikroszkópoknak köszönhetően. Voltak jószerivel olyan attrakciók is, amelyek életkortól és érdeklődési körtől függetlenül mindenkit lenyűgöztek: ilyen volt a kémiai kísérletek bemutatója és a 3D nyomtató. Az intézmény idén azt tűzte ki céljául, hogy a Kutatók Éjszkája keretében a népszerű örökzöldek mellett az új technológiákat is bemutassa az érdeklődőknek - mindezt úgy, hogy szinte minden attrakcióban központi szerepet kapott a környezettudatosság is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek