| 2020. november. 15. | 1 perc olvasás

Kutyahideg – segítsük állatainkat a tél átvészelésében

Ősszel az egyre hidegebb időjárás miatt az udvaron tartott kutyák és macskák szőrzete dúsul, bőrük alatt vastagabb zsírréteget halmozhatnak fel. Háziállataink ezzel készülnek fel a téli hidegre. Azonban mi is segíthetjük négylábú barátainkat átvészelni ezt az időszakot.

Kutyák esetében ajánlatos a megfelelő méretű kutyaól beszerzése, illetve a meglévő szigetelése. A kutyaház mérete akkor megfelelő, ha az állat kényelmesen fel tud állni, és le tud feküdni. Kerüljük azonban a túl nagy kutyaólat, hiszen az állat télen a teste melegével fűti azt fel, ha túl nagy, könnyebben kihűlhet a ház. 
A macskák esetében is az a legfontosabb, hogy az állatnak legyen egy jó búvóhelye. Lehetőleg belül plüss vagy szövetborítással. Nagy előnyt jelent, ha a falai vastagok, mert így nagyobb védelmet nyújt a hideg ellen. 


A kép forrása: pexels.com

Amennyiben lehetőségünk van rá, fagy esetén és extrém hideg téli éjszakákon engedjük be állatainkat a házunkba vagy biztosítsunk számukra fűtött helyet, ahova behúzódhatnak. 

Ne felejtsük el, hogy a hőtermelés energiát igényel, ezért télen javasolt naponta többször meleg, nagyobb energiatartalmú ételt adni a kutyáknak. A macskák raktározásra átalakult anyagcseréjét is támogassuk azzal, hogy már ősztől többet adunk nekik enni. Naponta többször is ellenőrizzük, hogy van-e elegendő ivóvize az állatoknak, illetve nem fagyott-e be a víz. 

Legnépszerűbb cikkek