Kutyás farsangot rendezett a Nektek Ugatunk

Szombat délután izgatott hangokkal telt meg a Bánya Egyetemi Söröző. Különös látvány tárulhatott a bepillantók szeme elé, hiszen jelmezbe bújt kutyák és emberek sokasága töltötte meg a teret. A rendhagyó farsangi mulatságot a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület szervezte. Ez volt Sopronban az első ilyen rendezvény, a szervezők remélik, hogy hagyományt teremtettek.

A jelmezverseny volt a fő attrakció, melyre előzetesen lehetett nevezni, amit szép számmal meg is tettek. Két kategóriát hirdettek meg az állatvédők, az egyik a kutyajelmez, a másik pedig a kutya-gazdi páros kategória volt. Összesen 21 jelentkezés érkezett be, melyből hatot díjaztak a helyszínen, egy elismerés azonban még várat magára, hiszen egy közösségi oldalas szavazást is szerveztek, melynek győztesét különdíjban részesítik! Minden nyertes egyedi trófeát vihetett haza, melyet az egyesület külön erre az alkalomra készíttetett. 

A jelmezverseny díjai
A jelmezverseny díjai

A jelmezversenyen kívül mini kutyás vásárt is rendeztek, melyhez a megvásárolható dolgok felajánlásokból érkeztek.  Minden volt, amire csak egy ebtulajdonos vágyhat: póráz, hám, kutyafekhely és természetesen játékok is. A most otthon hagyott cicákra is gondoltak, hiszen macskás dolgok is szépszámmal felbukkantak a vásárban, de az egyesület saját logójával ellátott dolgait is meg lehetett vásárolni.

A páros kategória győztesei, Pixel és egyik gazdája
A páros kategória győztesei, Pixel és egyik gazdája

Pápai-Supka Enikő a farsang főszervezője elmondta: több hasonló közösségi programot szeretnének rendezni a jövőben is. Sok tapasztalatot gyűjtöttek a délután folyamán, a következő programokat ezekből a tapasztalásokból építkezve szervezik majd. Minden díj és vásári termék adományból és felajánlásból került ki. Ezekenek a teljes összege és a nevezési díj is az alapítvány munkáját segíti a továbbiakban.

Megvásárolható tárgyak a vásáron
Megvásárolható tárgyak a vásáron

Az elsődleges jutalom a közösségi élmény volt, hiszen mindenkinek lehetősége nyílt a délután folyamán új ismeretségeket kötni, miközben szórakozott és nem utolsósorban egy jó ügyet támogatott. A tombola sorsolás is jó hangulatban telt, aki olyasmit nyert, ami az ő kutyájának nem való, odaadta valaki másnak a nyereményét, így még többen részesülhettek a győzelem érzésében.

A tombola nyeremények egy része
A tombola nyeremények egy része

Legnépszerűbb cikkek