| 2023. február. 16. | 2 perc olvasás

Küzdelmes meccsen 21 pontos győzelemmel jutott tovább a Sopron

A Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjében a Sopron Basket 59-38-ra múlta felül az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Ezzel bejutott a március 9-én és 10-én esedékes négyes döntőbe, ahol hazai pályán küzdhet meg a trófeáért a soproni együttes.

Böröndy Vivi és Jelena Brooks találataival indult a találkozó. Erre szekszárdi oldalról Studer Ági és Cyesha Goree válaszolt, így két perc után 4-4 állt az eredményjelzőn a negyeddöntők presztízsrangadóján. Ezt követően Ezi Magbegor büntetőjével, majd Jelena Brooks és Alice Kunek találataival szakadt el a házigazda. Zseljko Djokics 10-4-nél időt is kért, de Jelena Brooks tovább növelte a hazai előnyt. A szekszárdi kosárcsendet Sydney Wallace találatai törték meg. Ez idő alatt azonban Alice Kunek is triplát értékesített. Összességében így 7-8 pont környékén látszott beállni a különbség. Végül 16-8 után Yvonne Turner, Fegyverneky Zsófia és Czukor Dalma révén tudott erre rápakolni a Sopron. 10 perc után már 22-9-es állást rögzíthettünk. A soproniaknak hat, a szekszárdiaknak négy mezőnykosaruk volt. Ugyankkor a büntetőkben és a lepattanókban mutatkozó nagy különbség választ adott a differenciára. A második szakasz elején Sydney Wallace újabb hárompontosával faragott a hátrányán a Szekszárd.

A két csapat párharcaira jellemző feszült, fizikális csata kerekedett ezúttal is. A Szekszárd nehezen került dobóhelyzetbe. A második negyedben összesen két Sydney Wallace-triplát jegyezhettünk fel a vendégeknél, akik ráadásul az első félidőben nem tudtak kiharcolni büntetőt. Végül 13-6-ra nyerte a második szakaszt a Sopron. 26-15 után ugyanis Böröndy Vivi, Jelena Brooks és Ezi Magbegor révén a félidőig egy 9-0-s futást mutatott be a házigazda. A félidőben a soproniaknál a 12 pontos Jelena Brooks volt a legeredményesebb, míg a KSC-nél a 11 pontos Sydney Wallace. A harmadik negyed elején ismét Wallace villant meg szekszárdi oldalon. Erre azonban Ezi Magbeor és Yvonne Turner felelt. 39-19 után Mányoky Réka triplájával igyekezett közelebb kerülni a Szekszárd. Válaszul Gáspár Dávid azonnal időt is kért.

A harmadik szakasz közepén közel három percre a Sopron torpant meg támadásban. Ezt nem csak Mányoky triplájával, hanem Sydney Wallace 2+1-es megoldásával is igyekezett kihasználni a KSC. A vendégek 14 egységre felzárkóztak. Eközben viszont Miklós Melinda és Mányoky Réka kipontozódott, amivel igencsak beszűkült a KSC rotációja. Böröndy Vivi és Fegyverneky Zsófia zárta le a harmadik szakaszt. Az utolsó 10 percnek 44-27-ről mentek neki a csapatok. Nem volt kérdés a győztes kiléte, különösen amikor a második perc kezdetén visszaállította a 20 pont feletti előnyét a Sopron. Rendkívül töredezett mérkőzést láthattunk. Rengeteget állt a játék, miközben a 18-20 pontos különbség állandósult. Alice Kunek triplájával és Ezi Magbegor villanásával tudott ennél nagyobb arányban meglépni a Sopron. Zseljko Djokics időkéréssel válaszolt erre. A különbség végül 24 ponton tetőzött. 57-33 után az utolsó három percben faragott ebből a Szekszárd, így alakult ki a 59-38-as végeredmény.

Legnépszerűbb cikkek