Küzdős mérkőzésen 20 pontos soproni siker

A hazai élvonal 5. fordulójának nyitó mérkőzésén a Sopron Basket 61-41-re legyőzte a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós együttesét.

Sitku Zsuzsanna büntetői vezették fel a találkozót. Erre Zsámár Panna válaszolt egy triplával. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A BKG 5-4-es előnye után váltott ritmust a Sopron. Hat perc alatt egy 12-0-s futással 16-5-ös előnyre tett szert a házigazda. A 6 pontos Brittney Sykes volt a legeredményebb a címvédőnél, de összesen öt pontszerzőt jegyezhettünk fel. Köztük a bemutatkozó világbajnoki bronzérmes ausztrál klasszist Ezi Magbegort. A BKG kosárcsendjét Andi Hanna büntetői törték meg. Végül 10 perc után 16-7-re ment a Sopron.

A második negyed elején Jelena Brooks öt pontjával és Böröndy Vivien duplájával nőtt a differencia. 23-9-nél már 14 egység választotta el a feleket. A második negyed első felében a BKG oldalán sokáig kizárólag Katona Szidónia találatait jegyezhettük fel. Gedei Tibor 25-11-nél kért időt. Védekezésben rendezte sorait a vendég együttes, és amikor Ama Degbeon is betalált, 25-15-nél már Gáspár Dávid rendelte magához tanítványait. Közel nyolc percig nem szereztek pontot a hazaiak, és ezalatt összességében 25-18-ra szépített a BKG. A félidő hajrájában Dragana Stankovic és Brittney Sykes villant meg a soproniaktól, így a nagyszünetre 30-20-nál visszaállt a kétszámjegyű differencia. A félidőben Brittney Sykes 9, Jelena Brooks 7 pontnál járt. A BKG legeredményesebbje a 11 pontos Katona Szidónia volt. Az első 20 percben a Sopron 29-ből 10-et, a BKG 32-ből 8-at dobott be mezőnyből.

forrás: wbasket.hu

A harmadik negyedet Ezi Magbegor négy pontja vezette fel. Ezzel ismét visszaállt a 14 pontos különbség. A másodikhoz hasonlóan a harmadik negyedben sem tudott azonban ennél jobban elszakadni a Sopron. Kayla Jones és Szabó Dóra állt a BKG élére, így 7-0-s futással megfelezték a hátrányukat. Ebben a szakaszban a 10 mezőnykísérletéből 5-öt értékesített a BKG, ami jelentős változás az első félidőhöz képest. A harmadik negyed második felében 35-28 után 39-28-nál ismét kétszámjegyűre nőtt a különbség a Books-Sykes kettős villanásaival, és ez a játékrész végéig meg is maradt.

A 43-33-ról induló szakasz elején sem változott a játék képe. Ama Degbeon találata indította ezt az etapot, és 43-35-nél, majd 45-37-nél több labdája volt a BKG-nak, hogy még közelebb kerüljön. Ezzel nem tudott élni. A játékrész feléhez érkezve 50-38-ra elszakadt a Sopron. A hajrában már kiütközött a fizikális különbség a felek között. Az utolsó öt percben 11-1-es sorozattal zárta le a meccset a címvédő. A végeredményt Jelena Brooks duplája alakította ki, aki ezzel 16. pontját szerezte és csapata legeredményesebbje lett.

Legnépszerűbb cikkek