Labdaözön a petőházi fürdő megújult kismedencéjében

  2019. június 15. - www.sopronmedia.hu

Több mint 9 millió forintból újult meg a Petőháza Strand gyermekmedencéje. A fürdőt tavaly óta folyamatosan fejlesztik, amitől a turizmus élénkülését várja a település. A gyermekek nagy örömmel vették birtokba a megújult medencét.

Fotó: Griechisch Tamás

Alpokalja - Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület döntése alapján kapott támogatást a Petőházi Önkormányzat még a tavasz folyamán. A turizmus fejlesztését célzó program részeként teljesen megújult a fürdő gyermekmedencéje. Piskolti Béla polgármester szerint ismét jelentős beruházás valósult meg a településen. A LEADER pályázatnak köszönhetően a medence új burkolatat kapott és egy teljesen új gépházat építettek. Az önrészt az önkormányzat biztosította, így a tavaly megújult nagymedence mellett a gyermekek is megszépült medencében strandolhatnak.

Fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy újabb fejlesztés valósulhatott meg. Mint mondta, Sopron és térsége kiemelt turisztikai térség, így ebben fontos szerepe van a vízi turisztikai létesítményeknek, amilyen a petőházi szabadidőközpont is. A képviselő megjegyezte, hogy az elmúlt években mindig valamilyen fejlesztést hajtottak végre a strandon, most pedig megújult a kismedence több mint 9 millió forintból.

Fotó: Griechisch Tamás

A gyerekeket labdaözönnel örvendeztették meg a medence hivatalos átadásán. A kicsik azonnal megkezdték a labdák begyüjtését.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...