| 2016. november. 18. | 1 perc olvasás

Lackner Kristófra emlékezett a város

Sopron városa 2010-ben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első alkalommal a megemlékezést Lackner Kristóf tiszteletére, születésének évfordulóján, melyet azóta is megtartanak. Évről-évre egy ünnepség keretein belül, babérkoszorúk és pálmaág elhelyezésével tisztelegnek városunk vezetői és polgárai Sopron egyik legillusztrisabb személyiségének munkássága előtt.

Lackner Kristóf 1571. november 19-én született Sopronban. A városbíró, jogtudós, ötvös és író , aki a Soproni Tudós Társaság alapítója is volt, összesen 11 évig volt Sopron polgármestere, ami mellett többször volt városunk országgyűlési követe is. Munkássága alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül városunk és ezáltal is válthatott városunk Magyarország egyik ékszerdobozává.

Az idei esztendőben Csiszár Ákos képviselő mondta el ünnepi gondolatait és idézte fel Lackner Kristóf munkásságát és életútját, majd a Lackner Kristóf Általános Iskola tanulói ünnepélyes műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Ezt követően Dr. Fodor Tamás polgármester és Csiszár Ákos közösen helyezték el a város nevében a tisztelet és az emlékezés koszorúját Sopron egykori polgármesterének a szobra előtt, majd Forrás Béla a Lackner Kristóf Általános Iskola igazgatója és az intézmény diákjai róták le tiszteletüket az emlékmű előtt.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek