| 2 perc olvasás

Lakatfal- és emléktábla-avatás – Jubileumi ünnepség a Vasvillában

35 éve alapították a Vas- és Villamosipari Technikumot, ebből az alkalomból ünnepélyes rendezvénysorozattal készültek a szervezők. Az intézmény főbejárata előtt elhelyeztek egy lakatfalat, ami a képzésben 35 éve szereplő vasas szakmát szimbolizálja, valamint az iskola volt mérnöktanárának, Horváth Istvánnak az emléktábláját is megkoszorúzták.

Fotó: Griechisch Tamás

A vasas szakmát jelképezi, ez az átadott lakatfal is, amit a 35. jubileumon avattak fel a Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum előtt. Ezalatt az idő alatt rengeteg változás történt az intézményben.

A Vas- és Villamosipari Szakközépiskolának a 35 éves évfordulóját ünnepeljük. Én azt gondolom, hogy ha megnézzük Magyarország elmúlt 35 évét, akkor láthatjuk, hogy az oktatási rendszert és a szakképzést folyamatos megújulás kellett, hogy jellemezze azokban az intézményekben, akik szinten akartak maradni és mindig olyan munkaerőt akarnak a munkaerőpiacra képezni, ami megállja a helyét. Úgy tartom, hogy Sopron, mint iskolaváros ebben is élen jár, és a soproni szakképzésben a VasVilla egy erős mérföldkövet jelent, mert az intézmény az elmúlt 10 évben számos olyan fejlesztést hajtott végre, ami a javította az infrastrukturális körülményeket, és a mai szakok melyeket a diákok el tudnak sajátítani pedig a 2023-as esztendő kihívásaira választ tudnak adni - mondta el Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, köszöntő beszédében. 

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Soproni Szakképzési Centrum nevében Kuntár Csaba főigazgató, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara nevében Horváth Vilmos elnök méltatta az intézményt. 

Fotó: Griechisch Tamás


Az évforduló kiváló alkalom volt arra is, hogy az intézmény volt mérnöktanárának, Horváth Istvánnak is emléket állítson, az iskola előtti kandeláberen. 

Kettő születésnapot ünneplünk, az iskolánk 35. születésnapját, ezt november 12, valamint az informatikai képzés 25. évfordulóját. A mai rendezvényen leleplezzük Horváth István tanár úr emléktábláját, illetve az elkészült lakatfalra elhelyezzük az iskola, valamint az informatikaképzés lakatját is. Ez az összetartozásunkat szimbolizálja, a végzős osztályaink, illetve azon tanulók,akik különösen megbecsülnek elhelyezhetik ide lakatjaikat a jövőben – részletezte Bokor Ákos, az intézmény igazgatója.

A születésnapi rendezvénysorozat a Szakmák délelőttjével folytatódik, november 16-án az intézményben.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek