| 2019. augusztus. 9. | 1 perc olvasás

Lapok Sopron múltjából

A GYIK Rendezvényházban Juhász Árpád és Fábián Tibor gyűjteményét állították ki tablókon. A tárlat képeslapokon és tábori levelezőlapokon keresztül mutatja be városunk történelmének egy szeletét.

A "Szülővárosom Sopron" című képeslapkiállítás  és a "Soproni tábori posta az I. és II. világháborúban" című tárlat pénteki megnyitóján Orbán Júlia intézményvezető mondott köszöntőt, megnyitó beszédében pedig Dr. Brummer Krisztián polgármesteri irodavezető  idézte fel a világháborúk soproni eseményeit.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

 - A levelezőlapok több érdekességet tartalmaznak, azonban a háború poklát, a körülményeket, de még a pontos helyet sem írhatták le a katonák - mondta el portálunknak Fábián Tibor gyűjtő, aki az első és második világháborús tábori postát gyűjti, vásárolja vissza országszerte, hogy visszakerüljenek ezek a lapok a szülővárosába. Nem a fióknak bővíti a kollekciót, hanem a nagyközönségnek is szeretné bemutatni.

A tárlat a képeslapokon keresztül szemlélteti az akkori történelmi belvárost, a nevezetességeket, látványosságokat. A képeken olyan épületek is megtalálhatóak, amelyek ma már nem léteznek.

A kiállítást Fábián Tibor mutatta be. A GYIK előterében nyíló tárlat megtekinthető szeptember 26-ig
A kiállítást Fábián Tibor mutatta be. A GYIK előterében nyíló tárlat megtekinthető szeptember 26-ig
fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek