| 2020. szeptember. 26. | 2 perc olvasás

Látkép másképp – Grabner József festőművész kiállítása a Festőteremben

A Civitas Fidelissima díjjal kitüntetett Grabner József kiállítása látható a Festőteremben. A művész korábbi és új alkotásait felvonultató tárlat szombaton délután nyílt meg.


fotó: Pluzsik Tamás

A 80. születésnapját ünneplő festő alkotásai Sopron egy-egy pillanatát örökítik meg. Grabner József úgy fogalmazott, hogy jól nyomon követhető a kiállításon az a változás, ami a fiatalkori önmagát hasonlítja össze a jelen kor látásmódjával.


fotó: Pluzsik Tamás

A Látkép másképp címet viselő tárlat megnyitóján dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy Grabner József egy igazi lokálpatrióta. Itt született, itt nevelkedett, itt alkotott és itt tett hozzá a közösséghez. Egy olyan pillanatot örökített meg a város történetéből, amelyet a jövő generációi már nem így fognak látni, vagy nem így fogják megélni. Dr. Simon István hozzátette, szeretet és barátságosság áramlik Grabner József képeiből, amiért köszönet illeti a művészt.


fotó: Pluzsik Tamás

Nem csak a vásznon jelenik meg Grabner József művészi nagysága, hanem Sopron egyik patinás borászatának címkéin is ott láthatjuk keze nyomát. A Bruckner borászat nedűit tartalmazó palackok is a 80 éves művész alkotásai.

A Soproni Képzőművészeti Társaság örökös tiszteletbeli tagságot adományozott a művésznek, ezt egy emlékplaketten is megörökítettek, amelyet Jakabné Tóth Márta elnök adott át Grabner Józsefnek.

 


fotó: Pluzsik Tamás

Grabner József kiállítása a soproni Festőteremben október 18-ig látható hétfő kivételével minden nap 10.00-18.00 óra között. A kísérőprogramokra és a tárlatra a belépés ingyenes.

Kísérőprogramok:

2020.09.27. vasárnap 14.00-18.00 - KultUdvaroK

A Soproni Képzőművészeti Társaság vetítése

Óránként szubjektív tárlatvezetés

2020.10.11. vasárnap 15.00 - Gyorstalpaló

A városjáró sorozat résztvevői a Liszt Központ előtt találkoznak, a Szent Mihály templomhoz induló séta első állomása a Grabner kiállítás

Video-vers: Sarkady Sándor: A soproni Szent Mihály templomra

2020.10.17-18. szombat-vasárnap - Térzene másképp

Közönségszavazó játék és élő utcazene a soproni utcaképek között

10.00 Verklimuzsika

14.00 Harmonikaszó

15.00 Borkóstoló - Bruckner Borászat

16.00 Utcazene másképp

Fődíj: egy ajándék Grabner akvarell

2020.10.18. vasárnap 17.00 - Finisszázs

Közönségszavazás eredményhirdetése - ajándék festmény kisorsolása

Grabner József tárlatvezetése

Záró gondolatok: Sass László,

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek