| 2017. augusztus. 23. | 1 perc olvasás

Látogatóban Barabits Elemér özvegyénél

Kilencvenhat éves de egy percre sem pihen Barabits Elemérné, Edit asszony, akit lővereki otthonában látogatott meg dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, Andrássy Péter városunk díszpolgára és Bánáti László a Tanulmányi Erdőgazdaság parkerdei és kommunikációs igazgatója.

- Mindig akad tennivaló a ház körül, amit tudok, magam csinálok meg – mondta Edit asszony, aki örömmel fogadta a vendégeket. – A családom mellett régi barátok, kollégák is felkeresnek, érdeklődnek és ez jól esik – tette hozzá az egykori pedagógus. A kötetlen beszélgetésen sok régi történet előkerült, hiszen közös ismerősökből volt bőven. Barabits Elemér nem csak kiváló szakember volt, hanem valódi közösségi ember is, aki sokat dolgozott. Neve nem csak hazánkban, hanem nemzetközileg is ismert.

Erdészként külföldi fafajok honosításával, arborétumok fejlesztésével is foglalkozott. Az ő nevéhez fűződik az egyetem botanikus kertjének kibővítése és felújítása, de szintén jelentős szerepet vállalt a Jeli Arborétum feltárásában és bővítésében.

Barabits Elemér nyugdíjba vonulását követően saját díszfaiskolát hozott létre és kastélyok, parkerdők tervezését, fejlesztését végezte. 2003-ban halt meg. Barátai, egykori kollégái ma is gyakran találkoznak. Edit néni pedig ma is ugyanolyan szeretettel fogadja a vendégeket, mint korábban.


fotó: sopronmedia.hu

Legnépszerűbb cikkek