| 2021. március. 30. | 1 perc olvasás

Egyre látványosabb szakaszánál tart az Árpád utcai parkolóház építése

Gőzerővel épül az Árpád utcai parkolóház. A kormányzati program keretében 3,2 millliárd forintból megvalósuló fejlesztés jelentős mértékben bővíti majd a parkolóhelyek számát Sopron belvárosban, és hozzájárul a terület környezettudatos megújulásához.

A parkolóház építése jó ütemben halad. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere Facebook posztjában úgy fogalmazott: "A parkolóházat ősszel vehetik birtokba a soproniak. A fejlesztés jelentős előrelépést jelent majd a belvárosi parkolóhelyek számában."

A parkolóházban összesen 235 darab gépkocsi, 26 db motorkerékpár, illetve kerékpárok tárolására is biztosít majd helyet a soproniak számára. Az épülő parkolóházban elektromos autók töltésére is lehetőség nyílik majd. 

A Magyarország Kormánya által meghirdetett program keretében, önkormányzati forrásból is megvalósuló beruházás célja a parkolási gondok enyhítse. A fejlesztés a soproni polgárok érdekeit és igényeit szem előtt tartva illeszkedik a várostervezés azon koncepciójába, mely csillapított forgalmú övezetek kialakításával, új parkolóházakkal, új parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést a városban.

Ami még fontos tudnivaló, hogy mintegy 2000 négyzetméter alapterületű új épület mellett
további 4000 négyzetméter nyílt terület is megújul, így a jelentős mértékben bővülő zöldfelülettel hamarosan új közösségi térrel gazdagodik városunk.

borítókép forrása: Farkas Ciprián Facebook- oldala

Legnépszerűbb cikkek