| 2 perc olvasás

Lázár János: Sopron gazdasági fejlődéséhez is hozzájárul az M85

Lázár János építési és közlekedési miniszter kedden dr. Farkas Ciprián polgármesterrel találkozott Sopronban. A politikus látogatása során a Sopron TV A hét témája című műsorának vendégeként beszélt a megvalósult soproni beruházások hatásáról, a választások tétjéről, valamint a Fertő-partról.

A beruházásokat értékelve a miniszter kiemelte: „két cél vezérelt minket, egyrészt, hogy még jobb legyen soproninak lenni, ehhez járult hozzá a beruházások jelentős része: az M85-ös megépítése, az elkerülő út kialakítása, a piac megvalósítása, az uszoda megépítése. A másik cél, hogy az, aki Sopronba látogat, a történelmi város megismerésén túl is jól érezze magát, ezt szolgálta a múzeumnegyed, a 25 belvárosi épület megújítása, mintegy 100 utcának a korszerűsítése az önkormányzat részéről. Vonzóbbá és lakhatóbbá vált a település mintegy 360 milliárd forintból, amivel Sopron nagyon jól járt.”

A miniszter az M85-ös gyorsforgalmi út kapcsán hozzátette, hogy az út megépítése jelentős gazdasági előnyökkel jár Sopron számára, ami a város és az itt élő polgárok jólétét szolgálja hosszú távon.

A célokat ismertetve Lázár János kitért arra is, hogy a magyar érdekek hangsúlyosabb képviselete érdekében ki lehetne alakítani egy exkluzív együttműködést Sopron és a GYSEV között, ami egy logisztikai terminál megvalósítását is jelentheti.

A Fertő-part felújításával kapcsolatban a miniszter elmondta: "Én hoztam meg azokat a döntéseket a kormány nevében és képviseletében, amelyek a beruházás elhalasztására vonatkoznak. Azoktól a soproniaktól, akik szabadidejüket szívesen töltenék a tó partján, elnézést kell, hogy kérjek! Nem az volt a szándékunk, hogy a soproniaknak ártsunk, hanem az, hogy optimalizáljuk a beruházást. Május 10-én a Magyar Közút felvonult, hogy az északi területen lévő kikötőhöz vezető út munkálatait elvégezze, a kikötőt a felújítás után szeretnénk visszaadni a soproniaknak. Meg akarjuk teremteni 90 napon belül annak a lehetőségét ezzel a beruházással, hogy a soproniak legalább a tó egy részét használni tudják. A közút megvalósítja ezt a beruházást, amely használható lesz a horgászoknak és a vitorlásoknak.

Az európai parlamenti választások kapcsán az építési és közlekedési miniszter kiemelte:

nem mehetünk közel a háborúhoz, a választás országos és nemzetközi tétje a háború vagy a béke kérdése. Romlani fog a helyzet az orosz-ukrán háborúban. A NATO, az Európai Unió és az angolszászok mint szövetségesek egyre közelebb akarnak kerülni a háborúhoz. Tehát az a kérdés, hogy olyanok képviselik-e Magyarországot Brüsszelben, akik ehhez asszisztálnak, vagy a magyarok megerősítik azt a kormányt, amely a béke mellett áll.  Az önkormányzati választásokról pedig azt mondta, a cél a gyarapodás és nem a marakodás, hiszen ez utóbbiból fejlődés és jólét sem lesz.

 

Legnépszerűbb cikkek