| 2022. szeptember. 4. | 2 perc olvasás

Legendás autóversenyek korszakát idézték fel a KRESZ parkban!

Hosszú évtizedeken keresztül volt látványos autó- és motorversenyek helyszíne a Lőverek. A negyedik alkalommal megrendezett LőVÉRkeringés során ezt a legendás korszakot idézték fel a szervezők a KRESZ parkban és annak környékén. A program célja a városrész értékeinek feltárása és a helyi identitás erősítése.

Számos attrakcióval várták az érdeklődőket a KRESZ parkban megrendezett családi napon. A szervezők többek között autós tematikájú játékokkal, retró kisautó-kiállítással, közlekedésbiztonsági játékokkal és retró busszal is várták az érdeklődőket, így a résztvevők az egykori versenypálya nyomvonalát is bejárhatták. 

fotó: Máthé Alexandra
fotó: Máthé Alexandra

– Az idei LőVÉRkeringésre olyan személyek is érkeztek, akiknek valamilyen saját emléke, története, családi legendája van az egykori versenyekkel kapcsolatban.

Az a célunk, hogy az összegyűjtött emlékeket, információkat, adatokat és képanyagokat egy hiteles helytörténeti gyűjteménybe foglaljuk össze

– mondta Szekeres Kriszta, az esemény főszervezője.

fotó: Máthé Alexandra

Az este során Tóth Zsombor soproni Forma1-es fotóriporter tartott élménybeszámolót az érdeklődőknek.

A résztvevők az idei Forma1-es versenyekből láthatnak képválogatást. Az autóversenyeknek különleges atmoszférájuk van, beleértve a hangokat, a gumi illatát és a benzingőzt. Idén három versenyen is részt vettem, így az a célom, hogy az élményeimen keresztül a közönség is átérezze a versenyautók csodálatos világát

– hangsúlyozta Tóth Zsombor.

fotó: Máthé Alexandra
fotó: Máthé Alexandra

A nap fő attrakciója az a Formel V Beach típusú 1965-ös versenyautó volt, amit Schlosser Zoltán, a veterán klub vezetője közel 10 év alatt állított helyre. Ez az autó „unokatestvére” annak a modellnek, amellyel 1969 nyarán Niki Lauda is elindult a soproni versenyen – első futamgyőzelmét is itt aratta. A LőVÉRkeringés délutánján bárki megcsodálhatta ezt a meseszép járművet.

fotó: Máthé Alexandra

Bolodár Zoltán Retro Sopron vetítésében ezúttal az egykori lővereki motor- és autóversenyekről tartott előadást. A rendezvényen számos egyesület, köztük a soproni Autó-Motor Veterán Klub „öreg motorosai” is közreműködtek, de a Magyar Vöröskereszt jóvoltából vért is adhattak a segíteni vágyók.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek