| 2023. február. 21. | 1 perc olvasás

Légióst cserélt az SKC

Légióst cserélt az SKC, s ha a tranzakcióban érintett játékosok neveit magyarra fordítjuk, úgy is fogalmazhatnánk: a fehérség váltja a ragyogást… Ha a váltás a meglehetősen hektikusan szereplő csapatnál a játék letisztulásához, a teljesítmény stabilizálásához vezet, akkor jót tehet.

A lényeg: a szakvezetés kérésére az amerikai bedobóval, Tavarius Shine-nal a klub közös megegyezéssel felbontotta a szerződést, és helyette az inkább a hátvéd poszton otthonosan mozgó Maliek White-ot szerződtette.

Az új légióssal nem vettek zsákbamacskát, hiszen White az előző évadban is az NB I-ben játszott, ráadásul a döntőig menetelő Körmendet erősítette. A 25 éves, 190 centis kosaras körmendi színekben az előző szezonban közel 14 pontot, 3,2 lepattanót és 4,2 gólpasszt átlagolt. A most zajló évadban – eddig a litván Neptunas gárdájában kosárlabdázva – már közel sem töltött be olyan meghatározó szerepet, mint Körmenden, nem egészen egy félidőnyi időt pályán töltve 5,3 pontot, közel 2 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt.

White már meg is érkezett Sopronba, és bekapcsolódott a csapat edzésmunkájába.

Borítókép; SKC weboldala 

Legnépszerűbb cikkek