| 2 perc olvasás

"Legjobbak a jók között" díjat nyertek Sopron óvodásai és diákjai

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásukkal a Doborjáni Ferenc EGYMI rajz szakkörösei, valamint a Bánfalvi Óvoda Brennbergbányai Tagóvoda "Brennbergi manók" csoportja az országos „Tégy jót és legyél példakép!” országos gyerekpályázaton.

Immár 11. éve rendezték meg a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány országos kreatív gyerekpályázatát, melyre nemcsak az országból, de a határon túlról is érkeztek pályázó gyerekek. Az idei gyerekpályázathoz több, mint 3.600 gyerek csatlakozott, melyet idén is „Az út a boldogsághoz” nemzetközi kampány keretén belül rendeztek

A pályázat célja, hogy a gyerekek az alkotás örömén keresztül megtapasztalják, hogy a pozitív értékek, a barátságosság, a kedvesség, mások segítése és az összefogás mekkora örömet tud okozni egyrészt saját maguk számára, másrészt azok számára, akik felé közvetítik azt.

Az óvodás és iskolás gyerekek szebbnél szebb rajzokkal, festményekkel, valamint a példamutatásaikról szóló cselekedetekkel mutatták be, hogy ezen értékek milyen fontosak az életükben; megmutatták ugyanakkor azt is, hogy a példamutatás miképp tud elindítani egy pozitív változást társaik, kisebb-nagyobb közösségük, illetve környezetük életében.

Június 22-én egy több mint 500 fős ünnepélyes díjátadóval és a pályaművekből álló kiállítással zárult a pályázat, melyen a gyerekek, szülők és pedagógusok is lelkesen meséltek élményeikről és a megtapasztalt pozitív változásokról, melyet a pályázaton való részvételnek köszönhettek.

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke a díjátadón elmesélte, hogy mekkora öröm volt hallani, amikor sok száz gyerek együtt kiáltotta, hogy fontosnak tartják a barátságosságot, a példamutatást, valamint megható volt látni azt a büszkeséget, ahogy a gyerekek tapsvihar kíséretében átvették okleveleiket és ajándékaikat a színpadon pályamunkájukért. Arra is kitért, hogy:

Az elmúlt évi tapasztalatok és visszajelzések azt mutatják, hogy egy-egy ilyen gyerekpályázat, az általa megélt élmények és pozitív hatások meghatározóak a gyermekek életében, tovább folytatódnak a pályázat után is és pozitív hatással vannak a gyerekek jövőjére. Köszönöm a pedagógusok elkötelezettségét, lelkesedésüket, hogy a gyerekeket a pályázat segítségével is igyekeznek egy szebb, értékekkel teli jövő felé terelni, valamint a több mint 70 cég felajánlását, akik ajándékokkal támogatták a gyerekek elismeréseit.

A pályázat sikere egy csodás és óriási összefogás eredménye. Sosem szabad elfelejtenünk vagy leértékelnünk mindazt, amit összefogással elérhetünk gyermekeink és társadalmunk jövőjének érdekében. Ez egy szép és fontos felelősségvállalás, érdemes viselni.

Az alapítvány a sikerre való tekintettel ez év szeptemberében ismét útjára indítja országos kreatív gyerekpályázatát - immár 12. alkalommal -, melynek címe „Barátsággal egymásért” lesz. Az újabb gyerekpályázat célja nem más, mint szülőkkel és pedagógusokkal összefogva divatba hozni a pozitív értékeket az óvodák, iskolák és családok életében, a gyermekek hétköznapjaiban, szemben a gyerekközösségekben egyre gyakrabban előforduló erőszakos vagy agresszív viselkedési mintákkal.

Legnépszerűbb cikkek