| 2015. november. 19. | 2 perc olvasás

Legnagyobb adófizetőit köszöntötte Sopron

Fontos, hogy a gazdasági élet szereplői partnerei legyenek a városvezetésnek a közös gondolkodásban - hangzott el a soproni városházán, ahol legnagyobb adófizetőit köszöntötte Sopron. A Lackner Kristóf, legendás polgármester születésnapján tartott eseményen a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara átadta a Sopron Város Mecénása elismerést és a Lackner-díjat is.

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta: a virilisták köszöntése a Lackner-ünnepségre épülve még inkább teljesebbé válik, a gazdaság felé való fordulás pedig egyre fontosabb a jövőre nézve, ezért fontos , hogy a gazdasági élet szereplői partnerei legyenek a városvezetésnek a közös gondolkodásban.

A virilista hagyományt 1996-ban, az országban elsőként Sopronban élesztette újra a Kereskedelmi és Iparkamara, együtt az akkori Kézműves Kamarával és az Ipartestülettel, hogy megköszönjék a legnagyobb adózóknak, becsülettel kiveszik részüket a közterhek viseléséből. (Az alkalmat mindig Lackner Kristóf, a legendás soproni polgármester születésnapján tartják.)

A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara ekkor adja át minden évben a Lackner-díjat és a Sopron Város Mecénása elismerést. Horváth Vilmos, a kamara elnöke Fodor Tamás polgármesterrel és Simon István alpolgármesterrel adta át az életmű-díjnak is tekintett idei Lackner Kristóf kitüntetést dr. Krisch Róbertnek, az Elzett Sopron Felületkezelő Kft. ügyvezető igazgatójának. Ugyancsak a virilisták köszöntése alkalmából nyújtották át a Sopron Város Mecénása díjat, amelyet Bognár Csaba, a Full-Sopron Kft. ügyvezető igazgatója érdemelt ki.

Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a város elismeri azt a munkát, amit az itt működő vállalkozások a városért tesznek, akik  folyamatos kihívások közepette kell hogy eredményt elérjenek. A város polgármestere együttműködésre kérte a város vállalkozóit abban, hogy az elkövetkező időszak vállalkozásfejlesztéseire szánt forrásokat hatékonyan használhassa fel közösen a vállalkozói szféra és a város. Ezért egy önkormányzati gazdasági fejlesztési szervezetet állít fel az önkormányzat - mondta dr. Fodor Tamás.

Idén 30 társas vállalkozás és 20 egyéni vállalkozó részesült elismerésben a városházán.

A legnagyobb adófizető vállalkozások Sopronban (ABC-sorrend alapján):
A.W.F.KFT. 
AEGON MAGYARORSZÁG ZRT. 
CASINO SOPRON KFT. 
DANUBIUS ZRT. 
DENTAL-PANNONIA ZRT. 
DETERMIN FLOTTAKEZELŐ KFT. 
E.ON EDAH ZRT. 
E.ON ENERGIAKERESKEDELMI KFT. 
ELZETT SOPRON FELÜLETKEZELŐ KFT. 
EURO-ELZETT KFT. 
GÁLA-KERZEN HUNGÁRIA KFT. 
GYSEV CARGO ZRT. 
GYSEV ZRT. 
HEINEKEN HUNGÁRIA ZRT. 
IKEA INDUSTRY MAGYARORSZÁG KFT. 
IMS CONNECTOR SYSTEMS KFT. 
MAGYAR POSTA ZRT . 
MAGYAR TELEKOM NYRT. 
OTP BANK NYRT. 
RESIDEAL ZRT. 
SEMPERFORM KFT. 
SEMPERMED KFT. 
SOBA INGATLAN HASZNOSÍTÓ KFT. 
SOPRON BANK BURGENLAND ZRT. 
SOPRON HOLDING ZRT. 
SOPRONI VÍZMŰ ZRT. 
STKH SOPRON ÉS TÉRSÉGE N. KFT. 
TAEG ZRT. 
TESCO-GLOBAL ZRT. 
UNIMAS KFT. 

Egyéni vállalkozók:
AGG PÁLNÉ 
DR. AMBRÓZY ANDREA 
FÜZI ISTVÁN 
GYURKA ISTVÁN 
HIRSCHLER LÁSZLÓ 
HONTI FERENC 
HORVÁTH PÉTER 
JÓZSA SZABOLCS 
KENDE TIBOR 
KOCSIS LÁSZLÓ 
KUBINSZKY JÁNOS 
MOLNÁR KÁLMÁN ISTVÁN 
NAGY GÉZA 
NEMES MÁRK 
PUSZTAI MIHÁLY 
RAGASITSNÉ SUSOVITS ERZSÉBET 
SIMON PÉTER 
SZAKÁCS KÁLMÁNNÉ 
SZITA ÁKOS 
YAN XIUHONG

 

 

 

 

Címkék: sopron

Legnépszerűbb cikkek