| 2020. október. 12. | 1 perc olvasás

Légpuskás Lövészverseny Sopronban

Amatőrök számára szerveztek légpuskás lövészversenyt Sopronban. A program uniós pályázati támogatásból, két helyi lövészklub, a Nyugat-Magyarországi Lövész Egyesület és a Soproni Polgári Lövész Egyesület összefogásával valósult meg.

Zsúfolásig telt a soproni Anger-lőtér szombaton. A járványügyi szabályok betartása mellett rengetegen voltak kíváncsiak a helyi lövész egyesületek által megálmodott amatőr légpuskás versenyre. Nemcsak a kíváncsi tekintetekkel találkozhattunk, hanem elszánt arcokkal is, hiszen több mint százan gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat az egyéni vagy a családi küzdelmekben.


A rendezvény megnyitóján dr. Bencsik Balázs, a Soproni Polgári Lövész Egyesület elnöke elmondta, hogy egy sportközösség életében mindig jelentős esemény, ha olyanokat vonhatnak be a kedvenc időtöltésükbe, akik még nem próbálkoztak ezzel a sportággal. Hozzátette a sportlövészet a hazafias nevelés egyik pillére, ezért is fontos, hogy minél többen megismerhessék. A program során a látogatók hadifegyveres bemutatókon vehettek részt, a versenyzők és kísérőik pedig kipróbálhatták az egyesület pályázati forrásból megvásárolt lézerfegyvereit is.
 


Fotó: Soproni Polgári Lövész Egyesület

Borítókép Forrása: Soproni Polgári Lövész Egyesület 

Legnépszerűbb cikkek