| 2023. június. 30. | 1 perc olvasás

Legyél FESTÉSZ egy hétig Sarródon - Időutazás a művészetek világában

A Fereczi Gyermek Képzőművészeti Tábor célja a tehetséggondozás, 8-14 éves gyermekeket várnak! Még vannak szabad helyek. Jelentkezni a http://ferenczitabor.hu/ oldalon kersztül lehet!

IDŐPONT: 2023. július 3 -7. (naponta 9,00-16,00h)

ÚJ HELYSZÍNEN: Kócsagvár körterem - Sarród - Fertő-Hanság

Nemzeti Park Központi Épülete (9435 Sarród, Rév-Kócsagvár; GPS:

47.638190,16.863271)

Innen indul július 4-én az Eszterházi Expressel (kisvonat) kirándulsra a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba és Fertőújlakra, ahol vázlatokat készítenek, ötleteket gyűjtenek a délutáni foglalkozáshoz.

A csütörtöki délelőttöt a hidegségi Toronhegyi Grubits pajtában, egy igazi mesekertben töltik a táborozók, ahol a modern művészettel összefüggésben a színekkel foglalkoznak, akvarell és pasztellképet is készítenek.

FOGLALKOZÁSVEZETŐ: Rozmán Zoltán rajztanár

KÖZREMŰKÖDNEK: Baranyai Ildikó iparművész, Fodróczy Manuéla festő, enteriőrtervező, Rabi Dóra festő, pedagógus

 

Az alkotótáborban visszatekerik képzeletben az idő kerekét, hogy megnézzék és aztán ki is próbálják, miként is alkottak a régi mesterek.

Hogyan is készültek az alkotások a régebbi időkben, és mi hogyan tudunk ily módon látni és képet készíteni ma. Játékos formában ismerkednek meg az egyes technikákkal, anyagokkal.

Az időutazás során kicsit bepillanthatunk a múltba, mozgalmas, színes, egyedi alkotásokat hoznak létre. Naponként egy adott művészettörténeti korból indulnak ki: inspirációt gyűjtenek, beszélgetnek, majd ennek szellemében alkotnak.

A zárónapon 15.00 órakor kiállításmegnyitót tartanak az alkotótáborban készült képekből, amelyre szeretettel várnak szülőket és minden kedves érdeklődőt!

További információk: http://ferenczitabor.hu/gyermektabor/

Legnépszerűbb cikkek