| 2018. augusztus. 11. | 2 perc olvasás

Lejátszotta első bajnoki mérkőzését az SC. Sopron felnőtt csapata

Ötszáz néző előtt fogadta Sopron új csapata a Városi Stadionban a Gyirmót FC. Győr II. rutinos gárdáját a Duna Takarék Megyei I. osztály első fordulójában.

A Soproni VSE NB II-es csapatának csődje után nehéz helyzetbe került a város legnagyobb utánpótlásbázisával rendelkező egyesülete az SC. Sopron, akik így önhibájukon kívül felnőtt csapat nélkül maradtak a nyáron. A klubvezetés azonban mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne maradjon így és sportolóik fejlődése érdekében a 2018/19-es szezonra benevezték felnőtt keretüket a megyei III. osztályba, de ezzel egyidőben egy kérelemmel is fordultak az MLSZ-hez, egy esetleges magasabb osztályban való indulás lehetőségének érdekében.  

A Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadta az SC. Sopron méltányossági kérvényét, miszerint a  korosztályos válogatottakat is nevelő egyesület minden előírásnak és feltételnek megfelel az esetleges magasabb osztályban való szerepléshez és azt pozitív elbírálásban részesítette. Ennek nyomán  felkérték a soproni egyesületet, hogy tizenhatodik csapatként vegyen részt a megyei I. osztály 2018/19-es bajnoki küzdelmeiben. 

Mindezeknek köszönhetően az SC. SOPRON hazai pályán,  a Városi Stadionban köszönthette első bajnoki ellenfeleként szombaton a Duna Takarék Megyei I. osztályban a Gyirmót FC. Győr II. csapatát, amely mérkőzésre sok sportbarát is kiváncsi volt. 

A jó iramú, időnként szép mozdulatokkal tarkított mérkőzésen a soproniak nem játszottak alárendelt szerepet, bár az látszott, hogy a Gyirmót alakulata sokkal nagyobb rutinnal rendelkező gárda és az összeszokottságuk meg is hozta a gyümölcsét, hiszen 7-2 arányban begyűjtötték a győztesnek járó három bajnoki pontot. 

Ágoston Zsolt edzőnek azonban nem lehet oka az aggodalomra, hiszen a soproni fiúk küzdöttek, hajtottak az összecsapáson, amit a mérkőzés végén a szurkolók is tapssal köszöntek meg. 

 

Győr-Moson-Sopron Duna Takarék Megyei I. osztály

SC. SOPRON - GYIRMÓT FC. GYŐR II.  2 - 7  ( 1 - 3 )

Sopron,2018.08. 11. -  Soproni Városi Stadion

500 néző 

Játékvezető: Herm László   Asszisztensek:  Bőhm Ármin, Konkoly Zoltán

Gólszerzők: Galambos Dániel, Honyák Máté illetve Horváth Dávid, Gelencsér György (3), Farkas Zoltán (2), Buruzs Barnabás. 

 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek