| 2020. március. 18. | 1 perc olvasás

Lélegeztető gépeket adományoznak a kórháznak

A Csonka és Fiai Kft. tulajdonosai két korszerű lélegeztető gépet vásárolnak a Soproni Gyógyközpont Intenzív osztályának, ezzel segítve a kórház harcát a koronavírus elleni küzdelemben.

A cég vezetői egy másik vállalkozás, a Full-Energy felhívása nyomán indították el közösségi portálos kezdeményezésüket, több cég és magánember csatlakozott már hozzájuk. A kórház szakembereivel és az Intenzív osztály orvosaival egyeztetve választották ki a megfelelő gépet, így az F&P AIRVO 2 típusú készülékek beszerzését indították el a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvánnyal karöltve. Egy ilyen lélegeztető gép ára nagyjából másfél millió forintra rúg.

A megvásárolni kívánt lélegeztető gép
A megvásárolni kívánt lélegeztető gép
Forrás: Internet

Csonka László és Csonka Zoltán a cég tulajdonos-ügyvezetői kiemelték, ennek a lényege az összefogás: a Walter Autó Kft. további 1 db lélegeztető megvásárlásával segíti a kezdeményezést, Dömötöri László cégei nevében két millió forintot ajánlott fel új gépek beszerzésére és több magánember is hozzájárult különböző összegekkel a gyűjtéshez.

A cégvezetők elmondták, a kórház dolgozói emberfeletti erőfeszítéseket tesznek a lakókért és ez a helyzet a közeljövőben tetőzni fog. Szeretnék megmutatni, hogy a közös ügyért ki kell állni, hogy a városnak ne csak múltja, de jövője is legyen.

Borítókép: Csonka Zoltán és Csonka László

Legnépszerűbb cikkek