Lengyelországban jártak a Shotokan Tigrisek

  2021. október 25. - www.sopronmedia.hu (Shotokan Tigrisek SE)

A Shotokan Tigrisek SE csapata október 22-24. között Lengyelországban járt. Most kivételesen nem a sport, hanem a kultúra és kapcsolatépítés volt a középpontban. A 3 napos program megvalósulását a Waclav Felczak Alapítvány támogatta, amely elkötelezett a két ország fiataljai közötti kapcsolatok ápolásában.

Pénteken a Krakkó melletti Wieliczka sóbánya megtekintésével kezdtük az utunkat, ahol rengeteg magyar vonatkozású történelmi információt tudtunk meg. Szombat délelőtti krakkói városnézés után utunk Poznanba vezetett, ahol már vártak lengyel barátaink. Közel ötvenen vettünk részt az estig tartó programon, amelynek része volt néptánc tanulás is. Az estét közös vacsorával zártuk, ahol jellegzetes lengyel ételeket kóstolhattunk meg. Vasárnap reggel a lengyel fiatalok vezetésével Poznan belvárosának nevezetességeit tekintettük meg. Nemzeti ünnepünk alkalmával elvittek minket a lengyel 1956-os múzeumhoz is.

A programban a soproni mellett váchartyáni és szarvasi fiatalok vettek részt. Már a kiválasztás során is figyeltünk rá, hogy mindenki megfeleljen az aktuális előírásoknak. 

Borítókép; Shotokan Tigrisek SE 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...