Letették a Sopron Rendészeti Integrált Központ alapkövét

Az ország első Rendészeti Integrált Központja épül Sopronban, amely több mint 10 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg. Az épület alapkövét csütörtökön tették le a városvezetés jelenlétében a volt "48-as laktanya" területén. Az eseményen dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, melynek további fenntartását szolgálja a soproni Rendészeti Integrált Központ létrehozása is.

A tervezett átadási határidő 2022. március 31. A 11 526 négyzetméter területű egyedülálló épületkomplexum a rendőrségnek és a katasztrófavédelmi kirendeltségnek is otthont fog adni. A tervek szerint a napelemekkel ellátott, korszerű épület minden szinten akadálymentesített lesz, gyakorló- és sportpályákat, fedett lőteret is építenek, valamint mélygarázst. 


fotó:Griechisch Tamás
látványterv
látványterv

Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes kiemelte: 2010-hez képest harmadával csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon, ma hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa. A biztonság a legfontosabb közösségi érték, amelynek megőrzésére jelentős forrásokat kell biztosítani a jövőben is, ezért döntött a kormány a soproni központ létrehozása és támogatása mellett. A hivatásosok általa jobb, immár 21. századi munkakörülmények között tudnak majd szolgálni, eredményesebben tudnak dolgozni itt, melynek következtében a Sopronban és a térségben élők nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Cél, hogy azokat az eredményeket, amiket elértek a közbiztonság terén, meg tudják tartani. Megköszönte, hogy Barcza Attila és Molnár Ágnes országgyűlési képviselők folyamatosan figyelemmel kísérik és a szívükön viselik ennek a beruházásnak a sorsát.


fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a biztonság fontossága megmutatkozott a migrációs válság és a pandémia idején is. Az Integrált Rendészeti Központban egy helyen fog szolgálatot teljesíteni a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem, valamint az alkotmányvédelmi hivatal, ami Sopron és térsége számára növelni fogja az egyébként is jó közbiztonsági adatokat. Aa beruházás a "48-as laktanya" egyik részén valósul meg, ami mindenképpen rehabilitációra szorult. Ezzel az új kormányzati fejlesztéssel Sopron hatalmasat lép előre!


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester arról beszélt, hogy Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának hosszú évek óta kiemelt célja volt a rendőrség és a katasztrófavédelmi kirendeltség körülményeinek  javítása. Sopronban az országban elsőként valósul meg egy Rendészeti Integrált Központ kialakítása, több mint 10 milliárd forintos kormányzati forrásból.


fotó: Griechisch Tamás

A beruházás egy mintaprojekt is egyben, amelyre eddig az országban sehol sem volt példa. Az alapkőletételén jelen volt még a városvezetés részéről dr. Simon István alpolgármester és több önkormányzati képviselő, dr. Urbán Zoltán László r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Sallai Péter tű. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sopron korábbi polgármestere, dr. Fodor Tamás és korábbi országgyűlési képviselője, Firtl Mátyás is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek