| 2021. április. 22. | 1 perc olvasás

Letették a sopronkövesdi bölcsőde alapkövét

A tervek szerint jövő nyárra készül el a 24 férőhelyes intézmény Sopronkövesden. A településen egyre nagyobb igény volt a bölcsődei elhelyezésre, így hiánypótló szolgáltatást tud nyújtani az önkormányzat az ott élő családoknak.

Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett Barcza Attila országgyűlési képviselő, Németh Zoltán, a GYMS megyei önkormányzat elnöke, és Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere.

A 24 férőhelyes bölcsődére egyre nagyobb igény mutatkozik, ahogy fejlődik a település. Barcza Attila országgyűlési képviselő elmondta: „A magyar kormány nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a települések népességmegtartó szerepét erősítse. Sopron térségében több mint 1 milliárd forintból 8 bölcsőde épült, és ennek az egyik helyszíne Sopronkövesd.”


fotó: Griechisch Tamás

Németh Zoltán, a GYMS megyei önkormányzat elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy rendkívül fontos területfejlesztési szempontból, hogy a kisebb településeken is tudják a városias szolgáltatásokat nyújtani. Megyeszerte mintegy 60 településen van bölcsőde, ami több szempontból is fontos. A helyi fiatal családoknak nem kell elmenniük, hanem helyben is igénybe tudják venni ezeket a szolgálatatásokat, és amíg a családok dolgoznak, addig a gyermekek jó kezekben vannak.  

Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere szerint ez a bölcsőde egy fontos lépés a település fejlődése szempontjából. 2010 óta egy határozott jövőképpel indultak neki a fejlesztéseknek és népességmegtartó szerepet szántak a településnek. Elmondása szerint érdemes volt sok családot betelepíteni, hisz nagyon sok gyermek született, így megnőtt az igény a bölcsődei elhelyezés iránt.

Az 1334 fős településen az elmúlt években több fejlesztésre is sor került, bővítették az óvodát, megépült az egészségház, és a tervek szerint jövőre elkészül a bölcsőde is.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek