| 2018. március. 26. | 2 perc olvasás

Letették a Szent Orsolya Óvoda alapkövét!

Új, modern, kétszintes épületet kap a Lövérekben a Szent Orsolya-tagóvoda - a volt Szent Margit Óvoda - amelynek ünnepélyes alapkőletételére hétfőn délelőtt került sor.

Óvodások műsorával kezdődött a Szent Orsolya Tagóvoda alapkőletételének alkalmából rendezett ünnepség, hétfőn. Az új óvoda a Szent Margit Óvoda helyén épül, a kivitelező két hónapja kezdte meg a munkálatokat. Az új épületre azért volt szükség, mert a korábbi óvoda már nem szolgálta ki a gyerekek igényeit.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Kovács András, a Szent Orsolya Iskola igazgatója az eseményen kiemelte: 2016-ban vették át az intézményt, és már akkor felmerült az a probléma, hogy kicsi az óvoda, és az épület nem is erre a célra épült. A Győri Egyházmegye kezdeményezése nyomán döntöttek egy új épület megépítése mellett.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Veres András megyéspüspök kiemelte: egy többször átépített, felújított épületbe jártak a gyerekek, és mivel az eredeti óvoda alapadottságait nem lehetett megváltoztatni, egy új épület felhúzása mellett döntött az egyházmegye.

A fenntartó tapasztalata az, hogy szükség van erre az óvodára. Ezt mutatja az is, hogy egyre több gyermeket szerettek volna ide íratni a szülők. Az új intézmény 75 gyermeket tud majd befogadni, és a tervező úgy álmodta meg, hogy a gyermekek minden igényét kielégítse.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester, valamint Dr. Farkas Ciprián és Barcza Attila tanácsnokok is. Az ünnepség végén a jelenlévők elhelyezték az épület alapkövét, amelybe egy időkapszulát is raktak.

Az épülő óvodára Dr. Veres András megyéspüspök kért áldást.

Az új Szent Orsolya Tagóvoda várhatóan az új nevelési év kezdetén, azaz szeptemberben nyitja meg kapuit a gyerekek előtt. A beruházás egyházi forrásból, csaknem 400 millió forintból valósul meg.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek