| 2022. március. 18. | 2 perc olvasás

Letették az új bölcsőde alapkövét a Hillebrand utcában

Kormányzati támogatásból új, 84 férőhelyes bölcsőde épül a Hillebrand utcában, melynek alapkövét pénteken tették le Barcza Attila országgyűlési képviselő és a soproni városvezetés jelenlétében. Az eseményen több önkormányzati képviselő is részt vett.

A magyar kormány családbarát célkitűzéseihez illeszkedve, Sopronban is kiemelt fontossággal bír a családok támogatása és a gyermekek boldogulása. Ennek érdekében számos nevelési és oktatási intézmény is megújult az elmúlt években, de emellett új bölcsődék és óvodák is épülnek, hogy minél több férőhely álljon a kisgyermekes szülők rendelkezésére.

Az Anger réti sporttelep mellett épülő új, 84 férőhelyes bölcsőde kormányzati támogatásból valósul meg. A bölcsőde épülete mind megjelenésében, mind felszereltségében megfelel majd a XXI. század elvárásainak. A bölcsőde 6x14 fős (3 db nevelési-gondozási egységben) gyermeklétszám kiszolgálását fogja biztosítani.

„A magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően 200 ezerrel több gyermek született Magyarországon. Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a soproni fiatalok megfelelő körülmények között nevelkedhessenek. Az elmúlt időszakban több intézményt felújítottunk, illetve számos óvodában és bölcsődében valósultak meg energetikai fejlesztések. Átadtuk a Szarvkői utcai bölcsőde új szárnyát, valamint a Győri Egyházmegyével együttműködve épül a Halász utcai bölcsőde és óvoda. Az intézmények fejlesztését a jövőben is folytatjuk” – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián polgármester.

Fotó: Griechisch Tamás 

„Magyarországon a gyerek az első, ezért a kormány és az önkormányzat számtalan intézkedéssel és fejlesztéssel segíti a magyar családokat. A Hillebrand utcában épül meg Sopron legnagyobb bölcsődéje, mely a tervek szerint jövőre kitárja kapuit a gyermekek és a szülők előtt" – mondta Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Fotó: Griechisch Tamás 

A kivitelezés során a 15 000 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú telken egy 970 négyzetméter hasznos alapterületű bölcsőde kerül megvalósításra kiszolgáló-helyiségekkel, vizesblokkokkal, konyhával, fedett teraszokkal és játszókerttel. Az egy szintes hagyományos építésű épület a legújabb hőtechnikai előírásoknak megfelelő anyagok felhasználásával, szerkezetekkel készül. Az épület fűtését hőszivattyús gépészeti rendszer fogja biztosítani.

A telek megközelítése gépkocsival és gyalogosan a Hillebrand utca felől, az akadálymentes megközelítés a parkolók felől történik majd. A telken belül 22 parkoló és 1 db akadálymentes parkoló szolgálja a szülők és gyermekeik kényelmét, a kerékpárral érkezők részére pedig megfelelő mennyiségű kerékpártároló is kialakításra kerül.

Az intézmény alapkövét dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Bognár László, a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. területi igazgatója helyezte el.

A kivitelezés 2022. március 7-én kezdődött meg. A fejlesztés összesen 1,2 milliárd forintból valósul meg.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek