| 2023. január. 24. | 1 perc olvasás

Letörte a sorompót és a vonat előtt hajtott át az átjárón

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen, aki a sorompót letörve az érkező vonat előtt haladt át a vasúti átjárón.

A vádirati tényállás szerint a 25 éves nő 2022 októberében, a reggeli órákban egy Csorna melletti településen haladt autójával. Közlekedése során egy vasúti átjáró felé közeledett, és  a szemből sütő nap vakító hatása miatt nem észlelte, hogy a fényjelző készülék piros jelzést ad, és a sorompó is le van engedve. Bár a napfénytől nem látott jól, ennek ellenére nem lassított, hanem változatlan tempóval a vasúti átjáróba hajtott. A sorompót letörte, és az átjáró felé közeledő vonat előtt változatlan sebességgel áthajtott az átjárón.

A vonat vezetőjének nem kellett gyors fékezést alkalmaznia, a jármű átért előtte. A vasúttársaság munkatársai alig egy órán belül megjavították a letört sorompót, de a javításig az átjáró biztosítási szintje csökkent. A sorompó letörésével a sofőr kb. 30 000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat. A büntetési tétel egy évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Legnépszerűbb cikkek