| 2019. április. 15. | 2 perc olvasás

Levegő, víz, föld és tűz a 26. Divatgálán

A tűz, a víz a föld és a levegő voltak a központi témái a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája 26. Divatgálájának. A négy elemet kellett megjeleníteni öltözékeken, sminkben, frizurákon. A rendezvény 5 hónap felkészülés után megmozgatta az iskola szépészeti ágazatának minden növendékét, de a többi diák is kivette a részét a munkából.

A hétfői Divatgála otthona hagyományosan a Liszt Ferenc Kulturális Központ volt, ahol köszöntőkkel és táncbemutatóval kezdődött a program.

A Handler Nándor Szakképző Iskola igazgatója, Kósa Éva elmondta: a tavaly negyedszázados rendezvény olyan fontos eseménye az iskola életének, mint amilyen fontos a divatgála idei témája, a tűz, a víz, a levegő, a föld a mindennapi életünknek.  Elsősorban az iskola női szabó és fodrász, kozmetikus diákjai képviseltetik magukat a programon, de az intézmény nagyon sok tanulójának összefogása volt szükséges a megvalósításhoz.

Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja kiemelte: évről évre fejlődött a rendezvény és nagy öröm, hogy sok érdeklődőt vonz.  - Ez egy verseny, de valójában egy demonstráció – tette hozzá. - Szeretnénk megmutatni mindenkinek – a pedagógusoknak, szülőknek, hozzátartozóknak, a város közönségének -, hogy a divatágazatban mire képesek a tanulóink. Az elmúlt 26 év bizonyította, hogy az ország egyik élen járó iskolája a Handler Nándor Szakképző Iskola ebben az ágazatban.

Az eseményt Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok nyitotta meg. – Az elmúlt 25 évben ez a rendezvény igazi városi eseménnyé nőtte ki magát, hiszen az ezt övező érdeklődés meghaladta az intézmény falait, kereteit – kezdte beszédét az önkormányzati képviselő. - Igazi kreatív szakmák adnak itt ma randevút egymásnak. A fodrász, a kozmetikus tanulók és a női szabók munkái válnak harmonikus egésszé. Ez egy olyan verseny, ahol a bemutatott teljesítménye alapján mindenki győztes- tette hozzá a tanácsnok.

A köszöntők után a kifutón kreatív ruha, haj és smink munkákat láthattak a nézők, melyeket a modellek méltóságteljes járása és harmónikus együttműködése még jobban kiemelt. Megjelent például a felhő, a tornádó és a földanya is az alkotásokba ágyazva. A versenyen a szakmai zsűri díjazta a legjobbakat. Az esemény főtámogatója a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara volt, fővédnöke pedig Horváth Vilmos elnök.

Legnépszerűbb cikkek