| 2018. június. 18. | 1 perc olvasás

Levendulaszüret Eszterházán – szedd magad a levendulát

Június 19-én, kedden megkezdődik a levendula aratása Eszterházán. 10.00-18.00 óra között a levendula kedvelői birtokba vehetik a fertődi Esterházy-kastély levendulakertjét.

Június 19-től június 22-ig, keddtől-péntekig 10.00-18.00 óra között, 2018. június 23-án 10.00-16.00 óra között gyűjthetik az érdeklődők Esterházy „Fényes” Miklós birtokán a levendulát. A levendulaszüretre a belépő díja 500,- Ft. Ez tartalmazza az arató tasakot, amely a pénztárban valamint a Gyógynövénykertben is megváltható.
 

„Legyél Te is virágkötő!” elnevezéssel kézműves foglalkozást is szervez az Eszterháza Központ a levendula szüret ideje alatt. Így, keddtől-péntekig délutánonként 15.00-17.00 óra között a Lippai János Kertészeti SZKI tanulói a Marionettszínház büféjében tartanak kreatív kézműves foglalkozást, amelyen a résztvevők különféle levendula díszeket készíthetnek. A kézműves foglalkozáson a részvétel díjtalan.

A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.
A levendulaszedés egy-egy szalaggal körbezárt, kijelölt területen megengedett, a magánjellegű fényképezés ingyenes.
A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel (olló, metszőolló) szedheti. Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót tudunk kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben. Levendula a virágzás függvényében a készlet erejéig, magáncélú felhasználásra, korlátozott mennyiségben gyűjthető.
A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők készüljenek fel az időjárási körülményekre, gondoskodjanak ivóvízről és napsütés elleni védelemről.

Legnépszerűbb cikkek