| 2017. november. 17. | 2 perc olvasás

Lezajlott az idei első nyílt nap a Simonyi Károly Karon Sopronban

Idei első nyílt napját tartotta a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara november 15-én Sopronban, ezzel segítve a pályaválasztás előtt álló középiskolás diákokat döntésük meghozatalában. A rendezvényen több mint százan vettek részt, az ország egész területéről érkeztek fiatalok és szüleik egyaránt.

Hamarosan eljön a 2018. évi egyetemi felvételi jelentkezések határideje. A soproni Egyetem nyílt napokon várja a szakok iránt érdeklődőket, elsőként a Simonyi Károly Kar bemutatkozására került sor. A kari nyílt napot Dr. Alpár Tibor dékán nyitotta meg, majd bemutatta az egyetemet, hangsúlyozva: a Kar különösen színes képzési palettával várja a műszaki, művészeti, informatikai érdeklődésű fiatalokat, nem csak országosan egyedülálló, de az országban először Sopronban indított nagy múltú szakokkal is. 
„Becsléseink szerint ma már évente legalább két-háromszor annyi hallgatót tudna felvenni a piac a Simonyi Karról, mint ahányan végeznek. Az ágazat fellendült, a megszaporodó feladatokhoz komplex tudással rendelkező szakembereket keresnek a vállalatok. A piaci előnyünk pont ebben rejlik: a tervezéstől a kivitelezésen keresztül a gyártástechnológiáig és a folyamatmérnöki feladatokig komplex oktatási rendszerben gondolkozunk.” – mondta a dékán, és kiemelte: mivel a hallgatók már tanulmányaik során bekapcsolódhatnak oktatóik mellett a szakmai és projektmunkákba, ezért a tanulmányi idő végeztével olyan szaktudással fognak rendelkezni az ifjú mérnökök, amellyel biztos állás várja őket az iparban. A tapasztalatok alapján a Sopronban végzett hallgatók iránt nő a kereslet, így diplomájuk megszerzése után gond nélkül el tudnak helyezkedni bármely hazai vagy nemzetközi vállalatnál. 


Képek: Bucsy Gyöngyvér, Somos András, Soós Sándor

Dr. Magoss Endre oktatási dékánhelyettes a felvételi eljárás menetével és a felvételi tudnivalókkal ismertette meg az érdeklődőket. A délelőtti program keretében Dr. Kocsis Zoltán tolmácsolásában mutatkoztak be a faipari mérnöki és mechatronikai mérnöki duális képzések is, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a diákok körében, hiszen már az első naptól kezdve nem csak szakmai gyakorlatot, de rendszeres pénzkereseti lehetőséget is biztosítanak az azokra felvételt nyert hallgatóknak. 


Képek: Bucsy Gyöngyvér, Somos András, Soós Sándor

Képek: Bucsy Gyöngyvér, Somos András, Soós Sándor

Szmuta Veronika, a Hallgatói Önkormányzat elnöke az UNESCO által is jegyzett, Selmeci hagyományokon alapuló legendás soproni diákéletről beszélt, majd délután a mutatkoztak be a művészeti, informatikai és műszaki képzések. A szakok betekintést engedtek mindennapi munkájukba, így előadásokra, nyitott gyakorlatokra és laborlátogatásokra is lehetősége nyílt azoknak, akik részt vettek az ország egyetlen faipari felsőoktatási intézményének nyílt napján. 


A központi egyetemi jelentkezési határidő február 15-e. Akik lemaradtak a nyílt napról, 2018. január 10. –én még pótolhatják: e napon ismét várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a Kar munkatársai. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek