| 2020. június. 24. | 1 perc olvasás

Lezárják néhány napra az M86-os csornai elkerülő szakaszát

Egyedülálló járműipari mérési kampányt folytatnak 2020. június 24-27. között az M86-os út csornai elkerülő szakaszán. A teszteléshez kapcsolódóan az M86-os út főpályáján, a 147-es és a 150-es kilométerszelvények között, illetve az M86-86-os főút lekötésének első kilométere és a Csorna észak-keleti elkerülő szakasza/86-os úti lekötés között lesz érvényben teljes pályás korlátozás - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A kommünikében kiemelték: a tesztelés ideje alatt a közlekedők számára terelőútvonalként a 85-ös és 86-os főút lesz kijelölve. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szükséges korlátozások kiépítése mellett az érintett gyorsforgalmi utakon található változtatható digitális kijelzőkön és a helyszínen sárga hátterű táblákkal is előjelzik a tereléseket.

A mérési kampány idejére a közlekedők és a térségben élők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a tesztelés mérföldkő lehet majd a hazai, autonóm járművekhez kapcsolódó fejlesztésekben, így a lakosok közreműködésükkel közvetve is hozzájárulhatnak a projekt sikeres megvalósításához. Az M86-os autóutat és környékét érintő korlátozásokról és forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n tájékozódhatnak az érdeklődők.

A kampány a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és partnerei, a Knorr-Bremse, az Ericsson, a Magyar Telekom, osztrák iparági szereplők és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével valósul meg.

Borítókép: illusztráció! Forrás: Hirado.hu

Legnépszerűbb cikkek