Lezárt akta: Gépkocsikat tört fel Sopronban

A Soproni Rendőrkapitányság nyomozást folytatott egy 33 éves mosonmagyaróvári férfival szemben, aki több gépjárművet tört fel a városban.

A nyomozás adatai szerint 2016. november 16-án 9 óra körül Sopronban, a Táncsics utcában ismeretlen tettes egy leparkolt személygépkocsi jobb hátsó ablaküvegét betörte. Az autóból ellopott egy táskát, az abban lévő iPod készülékkel. A táskát később a rendőrök megtalálták a helyszín közelében egy fenyőfa alatt, azonban az ellopott készülék nem volt benne.

A rendőrök adatgyűjtést követően beazonosították, majd 2016. november 17-én elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Viktor 33 éves mosonmagyaróvári lakost.


fotó: police.hu

fotó: police.hu

fotó: police.hu

A férfit a Soproni Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. K. Viktor kihallgatásán a fenti cselekményen kívül több lopást is beismert. Minden esetben ugyanúgy követte el a bűncselekményeket: a gépkocsik ablakait betörte és az ott található értékeket – táskát, készpénzt, pénztárcát – ellopta. A gyanúsított ezen kívül egy alkalommal 2016. év novemberében Ausztriában, Nickelsdorf településen egy osztrák rendszámú gépjárművet is feltört és onnan a hátsó ülésről szintén egy táskát vitt el körülbelül 900 euró körüli összeggel együtt. A rendőrök miután elfogták a férfit, a ruházatában megtalálták a korábban ellopott külföldi valuta egy részét.

A Soproni Rendőrkapitányság a 33 éves mosonmagyaróvári férfival szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Legnépszerűbb cikkek