| 2018. április. 10. | 1 perc olvasás

Lezárt akta: Kábítószert birtokolt

A soproni rendőrök nyomozást folytattak egy 32 éves iváni lakossal szemben kábítószer birtoklása, valamint járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 2017. október 16-án 19 óra 50 perckor egy személyautó vezetőjét igazoltatták Sopronban, majd az autót is átvizsgálták. Az ellenőrzéskor a jármű bal oldali ajtózsebéből, egy cigarettás dobozban, alufóliába csomagolva, bruttó 10,4 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot, valamint két darab sodort kábítószergyanús anyaggal megtöltött cigarettát találtak, amiket lefoglaltak. A rendőrök a sofőrt – egy 32 éves iváni férfit – elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során a férfitől vett vizelet- és vérmintát a szakértő megvizsgálta és megállapította, hogy a sofőr a cselekmény időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, azaz bódult állapotban vezette az autót. A szakértői vélemény alapján a nyomozók a 32 éves iváni férfit járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A Soproni Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek továbbította.   

Legnépszerűbb cikkek