| 2022. január. 28. | 1 perc olvasás

Lezárt akta: telefonért cserébe is adott kábítószert

A csornai rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a 48 éves férfinak az ügyében, aki kábítószert árult a település környékén.

Az egyenruhások Csornán, a Soproni úton közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg egy személygépkocsit 2021. augusztus 3-án 0 óra 5 perckor. Az intézkedés keretében a rendőrök igazoltatták a sofőrt, illetve az autóban utasként tartózkodó nőt, majd átvizsgálták a gépjárművet. Ennek során a gépkocsi hátsó ülése előtti padlón, esernyőbe rejtve leltek rá egy nejlon tasakra, amelyben kábítószergyanús, fehér színű kristályos anyag volt.  A járőrök a gépkocsit vezető kapuvári férfit, illetve a bágyogszováti asszonyt elfogták, és a Csornai Rendőrkapitányságra előállították. Velük szemben drogtesztet végeztek, amely a nő esetében pozitív értéket mutatott. A nyomozók mindkét személyt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetőeljárás keretében a rendőrök különböző személyi- és tárgyi bizonyítékokat szereztek be, amelyek alapján megállapították, hogy a 48 éves férfi, 2021-ben, több alkalommal értékesített kábítószert az elfogásakor az autóban mellette utazó 30 éves nőnek. Volt olyan eset, amikor a hölgy egy Samsung Galaxy típusú mobiltelefonért cserébe vehette át a dílertől a drogot.

Ezen információk birtokában a kapuvári férfit a nyomozók folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki, immár kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Címkék: drog

Legnépszerűbb cikkek