| 2 perc olvasás

Lezárta a 2023/24-es szezonját a Soproni Darazsak Sportakadémia

Június 24-én évzáró ünnepséget rendezett a Soproni Darazsak Sportakadémia, ahol a sportolók szüleikkel, valamint edzőikkel közösen egy remek hangulatú délutánt töltöttek el a Novomatic Arénában.

fotó: Rombai Péter

Az évzáróra Sopron polgármestere, dr. Farkas Ciprián is ellátogatott.

Sopronban számos kiváló utánpótlás-nevelő egyesület létezik. Az egyik legkiválóbb a Soproni Darazsak, akik az elmúlt esztendőben nagyszerű eredményeket értek el. Ezt az örömöt ünnepeljük ma meg, és elismerjük a legkiválóbb sportolóikat.

A városvezető hozzátette, fontos, hogy a gyermekeink mindennapi életében jelen legyen a mozgás, hiszen a sportolás az fiatalok egészségét is befolyásolja. Ezt kell megtartanunk, megőriznünk és továbbvinnünk, hogy egy egészséges várost, országot és nemzetet tudjuk építeni.

fotó: Rombai Péter

Az évzárón részt vett még az MKOSZ elnöke, Báder Márton, az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter, illetve a Sportakadémia, Sportiskolák, Kiemelt Sportegyesületek és Egyetemi Sport Igazgatóság részéről dr. Sáfár Sándor Phd. igazgató.

Felvezetésként egy videós összeállítással tekintettek vissza a rendkívül tartalmas és sokszínű szezonjukra, mely az Amatőr Bajnokságban aranyéremmel, a junioroknál ezüsttel, míg a Hepp Kupában bronzéremmel gazdagította utánpótlásuk érem gyűjteményét.

A rendezvényt a Soproni Darazsak egyik alapítójának, a Sopron Basket ügyvezetőjének, Török Zoltánnak a történelmi bejelentése zárta, miszerint az amatőr bajnoki címet megszerző csapatuk, csupa U23-as játékossal, a következő szezonban nekivág a profi felnőtt bajnoki élvonalnak. Így szeptembertől a Sopron Basket mellett a Darazsak Sportakadémia csapatának is szurkolhatnak a soproni kosárlabda szerelmesei a női élvonalban!

Czukorné Hollós Anna, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatója elmondta:

Ez a szezonzáró minden évben igazán örömteli, hiszen ilyenkor összegezzük, mi is történt az elmúlt évben, milyen fejlődéseken mentek keresztül a játékosok és a csapatok. Nemrég a következő évi feladatokat is átbeszéltük, és célként kitűztük magunk elé, így a következő évadban elsősorban a fejlesztésre szoruló területekre fogunk koncentrálni.
fotó: Rombai Péter

A rendezvényen a sikeres szezon értékelése és az amatőr nemzeti bajnokcsapat köszöntése után a hagyományoknak megfelelően díjazták az egyesület kiemelkedő sportolóit és edzőit.

Elsőként a Legszorgalmasabb Kisdarázsnak járó serleget adtuk át a mindössze 10 éves Spanraft Panninak, aki több, mint 180 edzésen vett részt a szezon során. A Legjobb Kisdarazsak Edző Kaltenecker András, a Csípős Darazsak kenguru csapatának vezetőedzője lett, aki nem mellesleg junior B csapatunkat is az Országos „B” Döntő második helyéig vezette. A Legjobb Darázs elismerést Kókai Patrícia érdemelte ki, aki az elmúlt több, mint egy évtized alatt utánpótlás és felnőtt szinten is számos fényes sikerük tevékeny részese volt. A Legjobb Darázs Edzőnek járó díjat amatőr bajnokaik vezetőedzője, Srdjan Radulovic vehette át, aki példás munkamorállal, nagy lángon égve egyengeti a fiatalok útját. A Különdíjat megtestesítő serleg Tímár Bélához került, aki több évtizeden keresztül dolgozott női és férfi vonalon is a soproni kosárlabdáért, és nyugdíjas éveiben is megbízható asztalszemélyzeti munkájával segítette a mindennapjainkat. Az idei szezon végén, 78 évesen a visszavonulás mellett döntött, de bízunk benne, hogy szurkolóként még sokáig találkozhatunk majd vele az arénában.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek