| 1 perc olvasás

Lezárta a 2023/24-es szezonját a Soproni Tigrisek Kosárlabda SE

Június 6-án, csütörtökön délután rendezte a Soproni Tigrisek Sportegyesülete évzáró rendezvényét, melynek a Fenyő téri Német Nemzetiségi Általános Iskola adott otthont. Az eseményre dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester is ellátogatott.

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester beszédében az utánpótlás-nevelés fontosságát hangsúlyozta. 

A Soproni Tigrisek már 27 éve foglalkozik gyerekekkel. Minden olyan egyesület, amely áldoz időt a fiatalokra, és foglalkozik velük - valamilyen sportág keretében - az a jövőbe fektet be, a mi jövőnkbe. Fontos, hogy gyerekeinket sportra neveljünk, hiszen ha a mindennapi tevékenységük részévé válik a mozgás, akkor jó eséllyel sokkal egészségesebb életmódot élhetnek.
fotó: Griechisch Tamás

A kellemes hangulatú délutánon Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke értékelte az évet.

Ebben a 27 évben az idei szezonban van a legtöbb gyermekünk, összesen 300 sportolóval próbáljuk megszerettetni a kosárlabdát. Ebből 16 előkészítő, úgynevezett kosárpalánta csapatunk van. Három U11 és U12-es csapatunk van, akikkel bejutottunk az országos jamboreeba idén. Az U14-es csapatunk kis híján a B döntőbe került, vagyis az ország 160 csapata közül a huszadik. Az U16 és U18-as csapataink pedig a regionális bajnokságban szerepeltek, NB2-es csapatunk pedig a középmezőnyben végzett.

Az évértékelést követően az egyesület a jövőbeni elképzeléseit ismertette, valamint kiemelkedő sportolóit is díjazta, és a már ötszörös Magyar Bajnok kerekesszékes csapatát is köszöntötte.

fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Tigrisek évzáró rendezvénye igazi családias hangulatban telt, hiszen a sportoló fiatalok szüleikkel, edzőikkel közösen töltöttek el egy jó hangulatú délutánt. Emellett lehetőség volt a kerekesszékes kosárlabdázást is kipróbálni, és népszerűsíteni a fiatalok körében.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek