| 2020. június. 27. | 1 perc olvasás

Lezárult a Lions - év, búcsúzik a soproni kormányzó

Ünnepélyes keretek között a Fertőrákosi Barlangszínházban adta tovább titulusát Boronkay Gusztáv, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének soproni kormányzója, aki egy éven keresztül vezette a hazai szervezetet.

A szombati küldöttgyűlésen a kormányzó elmúlt egy évről szóló beszámolóját és a kormányzójelölt programját is tárgyalták a résztvevők, ennek kapcsán elhangzott: a lion-ok számára is különleges és kihívásokkal teli volt ez az időszak

A leköszönő soproni kormányzó elmondta, hogy a koronavírus miatt sok hagyományos, személyes találkozással járó program maradt el a magyar szövetség életében, ülések és a jótékonysági akciók egyaránt. Boronkay Gusztáv  a hagyomány és a modernitás szlogennel vezette a hazai szervezetet, ennek jegyében internetes megbeszélések és online jószolgálati események is megvalósultak a vírushelyzetben. A kormányzó különösen büszke a szeptemberi Tri-jumelage találkozóra, ami Sopronban, francia, német és magyar lion-ok összefogásával valósult meg, és a színpadon rászoruló és sérült emberek adtak gálaműsort.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

 - A város gazdagsága attól is függ, hogy polgárai milyen kezdeményezésekben vesznek részt. Sopron büszke civil szervezeteinek sokszínűségére, és ezen belül a Lions Clubra is, mely  több mint 30 éve szolgálja Sopron gyarapodását és segítő kezet nyújt sérült embertársainknak – emelte ki a rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester.

A konvención Horváth Miklós, a nemzetközi igazgatótanács volt tagja, a szervezet jelenlegi kelet- és közép-európai regionális vezetője is jelen volt és méltatta magyarországi clubok munkáját. Boronkay Gusztávot Keys Mária Hermina követi a kormányzói székben.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek