| 2023. február. 13. | 2 perc olvasás

Líceumi diáknap: új utakon is együtt

Új helyszínen, új forgatókönyv alapján, de a régi lelkesedéssel és összefogással tartotta meg a Líceum - két év szünet után - a diáknapot. Emlékezetes pillanatok százai születtek.

Egyetlen nap, de egy  hétre is elegendő esemény történt a Líceum idei diáknapján. Talán a pandémia miatt elmaradt közösségi eseményeket is bepótolta a sok élményszerző program. Az alsóbb évfolyamosok az iskolába siettek a diáknapon is, de nem volt szükségük a tanszereikre.  Előadásokon, bemutatókon vettek részt, készültek a délutáni farsangra, közösségépítő programjaik voltak, s persze játszottak, filmet néztek. Délután a klasszikus farsangi jelmezverseny, tombolasorsolás és a Flört zenekar igazi bulit varázsolt az emeleti tornateremben.

A felsősöknek a Líceumi Diákszövetség (LIDISZ) szervezte a programokat az egyetemi sportcsarnokban. "A formától eltérő, rendhagyó, de új utakra kaput nyitó a helyszín. Többen máshogy gondolnak a rendre, mint mi, de itt menedéket nyújtottak nekünk. A Krasznai-csarnokban szeretettel látott vendégek vagyunk, köszönjük ezt a Soproni Egyetemnek és a SMAFC-nak" - utalt nyitóbeszédében Tölli Balázs igazgató arra, hogy a Pro Kultúra visszamondta a diáknapi és báli helyfoglalást a Liszt-központban, így új megoldásokat kellett keresni. A Líceum gyorsan és hatékonyan alkalmazkodott, és megmutatta közösségének erejét.

Az osztályok műsora fergeteges jókedvet hozott a sportcsarnokba. Előzetesen minden osztály sorsoláson vett részt, amin egy filmcímet és egy országot húztak, ezt kellett műsorukban megjeleníteni. Nem volt könnyű, ebből eredően rendkívül vicces megoldások születtek.  A jeleneteket követő sorversenyek ötletességben felvették a versenyt a műsorokkal. Kire lehet a legtöbb ruhát feladni, hány diák fér el egyetlen zsámolyon, ki a leggyorsabb egy gurulós bébijátékon? De szerepet kapott a hullahopp karika, szelfizni kellett a botanikus kert állataival és a lufik is előkerültek.

A műsorszámok között a végzősök adták elő hónapok óta gyakorolt táncaikat, s bár a palotás talán elsőre furán hatott a kosárpályán, az érettségizők műsora és a gyönyörű kosztümök feledtették a bálterem hiányát. Meg az a hatalmas taps is, amit kaptak.

Legnépszerűbb cikkek